Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  Seyhan Belediye Başkan adayı Akif Kemal Akay, Seyhan’ı her alanda üreten ilçe yapma hedefiyle ortaya koyduğu projelerini halka anlatmaya devam ediyor. Adana Tabip Odası’nda hekimlerle daha sonra Hürriyet Mahallesi’nde yurttaşlarla buluşan Akay, projelerini anlatırken, “Demokrasi, bir toplumdaki tek bir bireyin kendini dışlanmadığını hissettiği rejimin adıdır” dedi.

“HEKİMLİK MESLEĞİNİN KORUNMASI LAZIM”

İlk olarak Tabip Odası’nda, Oda Başkanı Prof. Dr. Ahmet Hilal, yönetim kurulu üyeleri ve hekimlerle bir araya gelen Akay, hekimlerin günümüz Türkiye’sinde çok zor koşullar altında mesleklerini yerine getirdiklerini belirterek, “Hekimlik mesleğinin korunması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

“UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEDE TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK BİR MERKEZ KURULACAK”

Adana’da uyuşturucu kullanım yaşının 15’e kadar düştüğüne dikkati çeken CHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Akif Kemal Akay, yeni dönemde de uyuşturucu madde kullanımıyla mücadeleye de önem vereceklerini kaydetti. Bu çerçevede Emniyet Müdürlüğü, ilgili kurumlar ve STK’larla iş birliği yapacaklarını dile getiren Akay, Seyhan’da Türkiye’ye örnek olacak bir Uyuşturucu İle Mücadele ve Rehabilitasyon Merkezi’ni kuracaklarını söyledi

STK’LAR KENT KONSEYİNDE ETKİN OLACAK

Akay, Adana Tabip Odası gibi diğer sivil toplum ve meslek kuruluşlarının belediye meclislerinde, oy hakkı olmasa da, söz sahibi olmalarının yolunu açacaklarını vurguladı.  Akay, “Her alanda herkesle birlikte çalışacağız. Kent konseyinde etkin olmanızın yolunu açacağız” dedi.  Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Ahmet Hilal ve hekimler de Akay’a başarı dilediler.

HÜRRİYET MAHALLESİ’NDE BÜYÜK COŞKUYLA KARŞILANDI

CHP Seyhan Belediye Başkan adayı Akif Kemal Akay daha sonra, Hürriyet Mahallesi’nde Erdem Batur ve kanaat önderlerinin organize ettiği mahalle toplantısında mahalle sakinleriyle buluştu. Büyük bir coşkuyla karşılanan Akay, belediye başkanlığı döneminde izleyeceği sosyal belediyecilik anlayışını anlattı.

“EVDE HASTA VE YAŞLI BAKIMINA ÖZEL ÖNEM VERECEĞİZ”

Evde hasta ve yaşlı bakımının aile düzenini büyük ölçüde etkilediğinin altını çizen Akay, “Biz, aile düzeninin bozulmaması için evde hasta ve yaşlı bakımına özel bir önem vereceğiz.

“İNSANLARIN BİR ARADA MUTLU VE ONURLU BİR ŞEKİLDE YAŞAMASINI SAĞLAYACAĞIZ”

Belediyeciliğin sadece yol ve kaldırım yapmaktan ibaret olmadığının altını çizen Akay, farklı etnik, kültürel, dini, ekonomik, cinsiyet kökenli insanların bir arada mutlu ve onurlu bir şekilde yaşamasını sağlayabilmenin öncelikleri olacağını vurguladı.  Akay, ““Bunun için laiklik, demokrasi, insan hakları, özgürlük, eşitlik gibi kavramlar temelinde birlikte yaşamayı hedeflemek belediyecilik anlayışımızın ana noktasıdır. Sivil toplum örgütleri, akademik çevreler, sendikalar, iş çevreleri, mahalle temsilcileri, kadınlar, gençler, çocuklar, yaşlılar, emekliler, engellilerin de temsil edildiği demokratik bir yapılanmayı Seyhan Belediyemize uygulamanın kesin kararlılığındayız” diye konuştu.