Saydam Caddesi esnafını ziyaret eden Akay, sorun dinledi ve çözüm önerilerini paylaştı. Akay, Seyhan’ın çözüm odaklı yönetim yaklaşımını 31 Mart’tan sonra sürdürmeye devam edecekleri mesajını paylaştı.

 “ESNAF ANADOLUNUN KADİM KÜLTÜRÜ ‘AHİ ERVAN’I İÇSELLEŞTİRMİŞTİR”

Sabahın erken saatlerinde dükkanını açan esnafın Anadolu’nun kadim kültürü “Ahi Evran” geleneğinden geldiğini bu davranış biçmini de içselleştirdiğini aktaran Akay, esnafla yaptığı sohbette esnaf ve sanatkarın desteklenmesi gerektiğini kaydetti. CHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Akif Kemal Akay,  “Esnaf ve sanatkar, erken saatte dükkanını açar. Halkın en yakın dostudur. Hayatımızda ticaretle ilk tanıştığımız kişi esnafın kendisidir. Esnaf ve sanatkar o kadar değerlidir ki, anayasada da “devlet esnaf ve sanatkarı koruyacak tedbirler alır” hükmü vardır. Bu anayasa hükmünün etkin şekilde uygulanmasını istiyoruz” dedi.

HALKIN İÇİNDE OLAN AKAY’A YOĞUN İLGİ

Esnaf ziyareti ve kahvehane ziyaretlerinde halkın taleplerini dinleyen CHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Akif Kemal Akay, girdiği her dükkan ve kahvehanede büyük ilgi gördü. 800 bini aşkın Seyhanlı’ya içlerindeki sevgi ile hep birlikte kardeşçe hizmet vermeyi sürdüreceklerini kaydeden Akay,halkın fotoğraf çektirme isteklerini de kırmadı.