Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Seyhan Belediye Başkan Adayı Akif Kemal Akay, 18 Mart   Çanakkale Zaferi ve Şehitler Haftası dolayısıyla Emniyet Teşkilatı Şehit Aileleri Derneği ile Türkiye Emekli Subaylar Derneği’ni ziyaret etti.  Akay, ziyaretlerinde uyuşturucu kullanımıyla mücadele konusundaki hassasiyetini paylaşıp destek istedi.

“ŞEHİT AİLELERİ BAŞIMIZIN TACI”

Emniyet Teşkilatı Şehit Aileleri ve Mamulleri Derneği Başkanı Emine Bilge ve şehit yakınlarıyla bir araya gelen CHP’li Akay, vatanın birliği, bütünlüğü ve toplumun huzuru için canlarını feda eden şehitlerin ve gazilerin hakkının ödenemeyeceğini söyledi.  “Şehit aileleri başımızın tacıdır” diyen Akay, Seyhan Belediyesi olarak şehit ailelerinin her zaman yanlarında olacakları sözünü verdi. Akay, “Şehitlerimizin emaneti olan ailelerini kendi ailemiz olarak kabul ediyoruz.  Şehit ailelerinin sorunlarının çözümü noktasında Seyhan Belediyesi olarak üzerimize düşen ne varsa yapacağımızdan endişeniz olmasın” dedi.

“ATATÜRK İLKE VE DEVRİMLERİ CUMHURİYETİMİZİN TEMİNATIDIR”

CHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Akif Kemal Akay, daha sonra Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD)  Adana Şubesi’ni ziyaret etti. Dernek yetkilisi Emekli Albay Rauf Yücetürk, dernek yöneticileri ve üyeleriyle bir araya gelen Akay, Atatürk ilke ve devrimleri ile Cumhuriyetin kazanımları konsundaki hassasiyetinden dolayı TESUD mensuplarını kutladı.  Akay, “Çağdaş bir uygarlık olma hedefiyle kurulan Cumhuriyetimizin bugün de tek teminatı Cumhuriyet kazanımları ile Atatürk ilke ve devrimleridir. Ülkemizin birliği, bütünlüğü, halkımızın huzuru ve refahı için bu hassasiyetleri bir yaşam felsefesine dönüştürme sorumluluğunu taşıyoruz” diye konuştu.

“SAĞLIKLI NESİLLER İÇİN HERKESİN KENDİ MAHALLESİNDE SPOR YAPABİLMESİNİ SAĞLAYACAĞIZ”

Ziyaretlerinde belediye başkanlığı döneminde yaşama geçireceği projeleri de anlatan Akay, zihinsel ve bedensel olarak sağlıklı nesillerin önemine dikkati çekerek, Seyhan’da yaşayan her yurttaşın kendi mahallesinde spor yapabilmesini sağlayacaklarını kaydetti. Akay, “Seyhan’ın uygun mahallelerine, ‘Yaşar Kemal Yürüyüş Yolu’  gibi sağlıklı ve güvenli yürüyüş parkurları ile bisiklet yolları kazandırmayı amaçlıyoruz” dedi.

“UYUŞTURUCU KULLANIMI BEKA SORUNUDUR”

 Uyuşturucu kullanımının kentin ve ülkenin bir beka sorunu olduğuna dikkati çeken Akay, bu konudaki hassasiyetini paylaştı. Adana Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü ile işbirliği yaparak Seyhan’da Türkiye’ye örnek olacak bir Uyuşturucu İle Mücadele ve Rehabilitasyon Merkezi kurmayı hedeflediklerini dile getiren Akay, şehit ailelerinden ve emekli subaylardan bu konuda destek istedi.