Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Seyhan Belediye Başkan Adayı Akif Kemal Atay, seçildiğinde iş dünyasının önündeki engellerin kaldırılabilmesi için yoğun çaba harcayacağını kaydetti. Seyhan’ı yatırımcılar için bir cazibe merkezine dönüştürebilmenin çabasında olacağını vurgulayan Akay, “Çünkü Adana iş dünyasının, sanayicilerimizin sorunları aslında bizim de sorunlarımız. Üretimin, istihdamın önündeki her engel aynı zamanda Adana’nın büyümesinin, gelişmesinin önündeki engellerdir” dedi.

Seçim çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Millet İttifakı Seyhan Belediye Başkan Adayı Akif Kemal Akay, Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) üyeleriyle kahvaltıda buluştu.

SÖNMEZ: AKİF AĞABEY BİR KAHRAMANDIR

Akif Kemal Akay’ı uzun yıllardır yakından tanıdığını, Adana Güçbirliği Vakfı’nda önemli çalışmalara imza attığına tanık olduğunu belirten ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez, “Akif Ağabey, Adana’ya sessiz sedasız çok büyük katkılar sağlayan bir kahramandır. Enerjisi, çalışkanlığı ve tecrübesiyle seçildiğinde Seyhan ve Adana’nın çehresini değiştirecek projeleri hayata geçireceğinden eminim. Kendisine hedeflerine ulaşması yolunda başarılar diliyorum” diye konuştu,

“TÜRK SANAYİSİNİN VE TARIMININ LİDER KENTİ ADANA ESKİ GÜNLERİNİ ÖZLÜYOR”

Akay da, kent ekonomisi ve sanayisine yön veren iş insanlarının yer aldığı Adana Sanayici ve İşadamları Derneği üyeleriyle bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Adana’nın günümüzde her anlamda olması gerekenin çok gerisinde kaldığını belirten Akay, “Bir zamanlar Türk sanayisinin, Türk tarımının lider kenti Adana eski günlerine özlem içerisindedir. Yatırım, üretim ve istihdam olanakları günden güne gerilemiş, uzun yıllardır çözüm getirilemeyen bu olumsuzluklar günümüzde katlanarak büyümüştür” dedi.

“YATIRIMCININ ÖNÜNDEKİ ENGELLERİN KALDIRILMASI İÇİN ÇABA GÖSTERECEĞİZ”

Üretim artışının önündeki engelleri kaldırıp, yatırım, üretim ve istihdam alanındaki sıkıntıları aşabilecek çıkış yollarını gösteren projelerin hızla hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Akay, “Seçildiğimde iş dünyasının önündeki engellerin kaldırılabilmesi için özel bir çaba harcayacağımı bilmenizi isterim. Çünkü yıllardır ihmal edilen bu konudaki sıkıntıları yüreğimde taşıyorum. Ekonomide yaşanan sıkıntıların ortadan kaldırılabilmesi için belediye olarak üzerimize düşen yükümlülüklerin yanında, ilgili kurum ve kuruluşlarla da iş birliği yaparak Seyhan’ı yatırımcılar için bir cazibe merkezine dönüştürebilmenin çabası içerisinde olacağız. Adana iş dünyasının, sanayicilerimizin sorunları aslında her Adanalı vatandaşımızın da sorunlarıdır. Üretimin, istihdamın önündeki her engel aynı zamanda Adana’nın büyümesinin, gelişmesinin önündeki engellerdir” diye konuştu.

“KATMA DEĞERİ YÜKSEK ÜRÜNLER ÜRETMELİYİZ”

Adana’da yaşanan olumsuzlukların üretimsizliğin bir sonucu olduğunu dile getiren CHP Seyhan Belyediye Başkan Adayı Akif Kemal Akay, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bir kentin ayağa kalkabilmesi için katma değeri yüksek ürünler elde etmek lazım, Çünkü sıradan şeylerle bu kenti ayağa kaldırmamız mümkün değil. Ekonomik ve sosyal yapıyı doğru bir siyasal yapıyla, yerel yönetim yapısıyla buluşturup projeleri hayata geçirerek üretimi artırdığımızda yaşanan sıkıntıları birer birer aşabiliriz. Bunu da sizlerle birlikte başarabileceğimize gönülden inanıyorum. Üretimsizliğin getirdiği ve yarattığı bu sorunlardan olabildiğince kısa sürede kurtulmamız gerekmektedir. Adana ve Seyhan’ın sorunlarının çözüm anahtarı; yatırım, üretim ve istihdamın artırılmasına bağlıdır. Ben bu kenti iyi tanıyorum. Bütün mesele ekonomik yapıyı siyasal yapıyla, yönetim yapısıyla birleştirmektir. Sizlerle birlikte olmak, sizlerin önünü açmak, birlikte başarmak istiyorum. Bunu yaparsak Adana’nın yaşadığı sosyolojik sıkıntılara da çözüm getirebilmemiz mümkün olacaktır. Bizde siyaset maalesef sorun üretme sanatı olarak görülmektedir. Oysa siyaset sorunlara çözüm üretme sanatıdır ve göreve geldiğimizde vatandaşlarımız bu yöndeki örnek uygulamalarımıza yakından tanık olacaklardır.”

“ADANA, MODERN TARIMI, MODERN SANAYİYİ YENİDEN YARATMALI”

Adana’nın jeostratejik bakımdan, Doğu ile Batı’nın, Kuzey ile Güney’in kesiştiği, İpek Yolu’nun ana güzergahı olan dünyanın en önemli noktalarından birisinde olduğunu kaydeden Akif Kemal Akay, “Adana’dan geçmeden dünyanın birçok önemli noktasına ulaşabilmek mümkün değildir. Önümüzdeki süreçte de enerji koridorunun tam ortasında kalacağız. Bu gelişmeler doğrultusunda modern tarımı, modern sanayiyi yeniden yaratan bir kent vizyonuna yönelmenin tam zamanıdır” diye konuştu.