Adanahabermerkezi.com

"İnananların yüz akı" sloganını kullanan Akit Gazetesi, resmi twetter hesabından yaklaşık 100 ila 200 kişinin olduğu fotoğrafı paylaşıp, "mitingin fiyasko ile sonuçlandığını" izah etti.  

İstanbul'da devletin en üst kademesi olan Valilik ise, mitinge katılımı 175 bin kişi olarak belirleyip bunu da gayet güzel bir şekilde açıklamayı uygun buldu. İstanbul Valiliği bazı basın yayın kuruluşlarının mitinge katılımcı sayısının ne kadar olduğu yönünde İstanbul Emniyetini kaynak göstererek verdikleri bilgilerin bayağı karışık olması üzerine (AKİT 100-200 kişiyi göstererek fiyasko deyince, bari 150-200 bin diyelim belki inanan olur en azından milyon filan demesinler, düşüncesi olsa gerek) bir sayı açıklaması yaptı. 
 
İstanbul valiliğinin izhatını içeren İZAHAT aşağıdadır. 

09.07.2017 tarihinde ilimiz Maltepe ilçesindeki miting alanında Cumhuriyet Halk Partisi tarafından düzenlenen mitingin katılımcı sayısı ile ilgili çeşitli basın yayın organlarında İstanbul Emniyet Müdürlüğü kaynak gösterilerek bazı değerlendirmelerde bulunulmuştur.

Miting alanında yüzölçümü dikkate alınarak yapılan inceleme ve ölçümleme sonucunda; katılımcı sayısının yaklaşık 175.000 olduğu sonucuna varılmıştır. Kamuoyunun bilgisine saygıyla arz olunur.

Adalet Mitinginden bir kare