ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ve Yönetim Kurulu üyeleriyle görüşen Akkaya, Türkiye’de sorunların giderek arttığını belirtti. Mevcut iktidarın dış politikasının ülkeye zor günler yaşattığını kaydeden Akkaya, “Sıfır sorunla başlayan süreç komşu ülkelerle savaş haline dönüştü. Başbakan savaş çığırtkanlığı yapıyor. Kan üzerinden politika yapmak insanlık dışıdır. Atatürk’ün Yurtta Sulh Cihanda Sulh ilkesi bizim şiarımız olmalıdır. Savaş halindeki ülkeler demokrasiden nasibini almamış ülkelerdir. Hayatın hiçbir alanına tahammül edemeyen bir iktidarla karşı karşıyayız. Basın sindirilmeye ve sendikasızlaştırılmaya çalışılıyor. Bu ülke kimseye babasından miras kalmadı. Ülkeyi kimsenin oyuncağı haline getirmeyiz. İrademizi ve politikalarımızı alanlara çıkarak, söylemlerde bulunarak, halkımıza yansıtmaya devam edeceğiz. Türkiye’nin her yanında ve tek bir kişi olan yerde dahi bu politikamızı dillendireceğiz. Herkese ülkemizin getirildiği noktayı anlatacağız” dedi.

ÇGC’nin basının sorunları ve toplumun huzur ortamına erişmesi yönünde gösterdiği duyarlılığı bildiklerini dile getiren Akkaya, “Bir ülkede demokrasi olursa basın da özgür olur. Onlarca gazeteci hapiste. Türkiye’de en büyük gazete patronu Başbakan’dır. Basında kimin işe alınacağına, kimin işten çıkarılacağına Başbakan karar veriyor. Türkiye’nin özgürlük ortamına ulaşması için ‘Savaşa hayır’ diyoruz ve barış için Adanalılar’ı Barış Mitingi’ne davet ediyoruz” diye konuştu.

Ziyareti için Yakup Akkaya ve beraberindekilere teşekkür eden ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ise, bölgedeki sancılı sürecin özellikle gazetecileri daha çok etkilediğini söyledi. Türkiye’nin huzur ortamına kavuşmasını dileyen Başkan Esendemir, “Savaşın kimseye faydası olmaz” dedi.

Esendemir, Yakup Akkaya’nın da bir basın mensubu olduğunu dile getirerek, gazetelerin ve gazetecilerin sorunlarının çözümü için Akkaya’nın TBMM çatısı altında mücadele etmesini beklediklerini söyledi.