Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, Devlet Demiryolları’nın bazı müdürlüklerinin Mersin’e bağlı Yenice beldesine taşınmasıyla ilgili çalışmalara tepki gösterdi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın cevaplaması istemiyle yazılı soru önergesi veren Tankut şunları kaydetti:

ADANA’YA NEDEN ŞAŞI BAKILIYOR?

“Adanalı vatandaşlarımız, Hükümetinizin Adana ile ilgili bazı uygulamalarını, özellikle Adana’nın konumunu zayıflatmaya yönelik girişimler olarak algılamakta olup bu yöndeki tasarruflardan son derece rahatsızdır. Örneğin 7 ile 7 devlet üniversitesi kurulmasında Adana’nın göz ardı edilmesi, halen çevre illere dahi hizmet vermeye devam eden, mevcut haliyle bu işlevini sürdüren havaalanına alternatif olarak 30 kilometre mesafedeki Tarsus’ta ikinci bir havaalanı inşası ve buna ek olarak şimdi de Devlet Demiryollarına ait Adana’daki bazı müdürlüklerin Mersin’e bağlı Yenice beldesine taşınma çalışması dikkat çekmektedir.”

ADANA’DA YER Mİ KALMADI?

MHP Milletvekili Yılmaz Tankut, Bakan Yıldırım’a “Bu kapsamda, hemşerilerimiz, Mekanik Atölye Müdürlüğü, Tesisler Servis Müdürlüğü, Malzeme Müdürlüğü,  Bakım Atölye Müdürlüğü gibi birimlerin ‘Lojistik Köy’ projesi kapsamında Yenice beldesinde inşa edilen bölgeye taşınacağı bilgilerinden son derece rahatsız olmuştur. Şayet adı geçen birimlerin şehir merkezinde kaldığı gerekçe gösterilecek ise, aynı birimler için neden Adana’nın sınırları içinde başka bir yer aranmadığı hususuna nasıl cevap verileceği de merak ve endişe konusu olmuştur” mesajını iletti.

SIRADA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ MÜ VAR?

Tankut’un cevabını aradığı sorular ise şöyle:

“TCDD’nin Adana’daki adı geçen müdürlüklerinin Mersin sınırları içerisine giren Yenice’ye taşınacağı bilgileri doğru mudur? Adı geçen müdürlüklerin taşınma gerekçesi nedir? Bunlardan başka müdürlüklerin taşınması da planlanmakta mıdır? TCDD 6. Bölge Müdürlüğü’nün de, Adana’dan başka bir ilimize taşınması planlanmakta mıdır? Adı geçen müdürlüklerin taşınacağı bilgileri doğru ise, bunların boşalan ve çok değerli olan arsaları nasıl değerlendirilecektir? Adana’nın konumunu zayıflatma yönünde algılanan bu tasarruflarınızın haklı bir mazereti var mıdır? Varsa bu sebepler nelerdir?”