Adana’da düzenlenen mitingde halkla bir araya gelen Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, sözlerine kuruluş nedeniyle başladı. Atatürk’e, annesine ve kadınlara yönelik hakaretlere değinen Akşener, “Her ağzını açanın Atatürk’e, annesine, kadınlara, çocuklara saldırıyor. Taciz, tecavüz, küfür, iftira neticesinde kadınların bunalması sağlandı. Bu suretle İYİ Parti bir kadın hareketi olarak doğdu. İYİ Parti fakirleştirilen çiftçinin, etten buğdaya kadar ithal edilen ürünlerin yeniden yerine getirilmesi için doğdu. Dış politikada Türkiye’nin itibarını iki paralık edenlerin neticesinde Mehmetçiğin bugün kanıyla, canıyla o çukurdan Türkiye’yi çıkartmak mecburiyetinde kaldığı şartların değişmesi için kuruldu” dedi.

İYİ Parti’nin kuruluşu üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a göndermede bulunan Akşener, “Biz siyasette 40 kişiyiz. Birbirimizi biliriz. 2001’de AK Parti’nin kuruluşunu biliyorum. Şimdi İYİ Parti’nin kuruluşunu sizin emrinizle ben ve arkadaşlarım gerçekleştirdik. Biz gizli saklı, hiçkimseyle görüşmedik. Biz herhangi bir güç odağıyla da görüşme yapıp el sıkışmadık. Onun için İYİ Parti bugün Türkiye’nin dengelerini değiştirmiştir. Onun için kendini ‘Yıkılmaz Armada’ görenlerin tırım tırım siyasi parti arayıp ittifak çabalarına sebep olmuştur” ifadelerini kullandı.

AKP ve MHP’nin kurduğu ittifaka da eleştiride bulunan Akşener, “Gençlerin sosyal medya yaptığı caps gibi; siz hepiniz ben tek. Düne kadar bir birilerine en ağır hakaretleri edenler, birbirini şerefsizlikle suçlayanlar, bir birilerini hainlikle suçlayanlar. Hesap sormazsam namerdim diyenler. Hepsi beraber bu sözleri yaladılar yuttular ve bir saray koalisyonu kurdular. Siyasi partiler kendilerini güçsüz görürler bugün olduğu gibi, diğer siyasi partiden korkarlar bugün olduğu gibi ve yandaş ararlar. Biz buna saygılıyız. Yani AKP-MHP-BBP’nin ittifak kurmasına bir itirazımız olamaz. Elbette hür düşüncenin sonucu bir ittifak yapabilirler. Bizim itirazımız şunadır; Abiler kurdu ittifakı bir başladılar yayına herkesin bir görevi var ve bir taraf saray koalisyonun büyük bölümünü görmemezlikten geliyor ama dayanamadı. Senegal’de dayanamadı. Netice itibariyle nihayet o da bize çemkirdi. Bir taraf çemkirmekle bir taraf da iftirayla görevli. Bu sistem içerisinde gidiliyor. Bu kişilerin bulundukları yerden bize hakaret etmelerini kabul etmek mümkün değildir. Buradan ilan ediyorum tek bir İYİ Partilinin saçına dokunanın elini kırarım” dedi.

Sanık güvenliğiyle ilgili de Akşener, “Bizim müşahidimizi tehdit etsinler de görelim. O sandıklara el uzatsınlar da görelim. Aynı şekilde YSK 16 Nisan’da benzer bir davranışı göstersin de görelim. Anasından doğduğuna pişman etmezsem ben de Meral değilim. açık net söylüyorum, kendi hakkını savunamayan milletin hakkını savunamaz. Onun için sandıklara sahip çıkacağız. 1946’ları özlemiş olan o arkadaşa haddini bildireceğiz. 46 için hep anlatılır, gizli oy açık tasnif ama Arslanköylü kadınların da ne yaptığını herkes bilir. O yüzden bu tür girişimlere müdahale etmek kadınların elindedir. Sandık kurulları ağırlıklı olarak kadınlardan oluşacak. Açık açık söylüyorum İYİ Partili kadınlara söylüyorum, kanunsuzluk yapanların kafasını yolabilirsiniz. Arkanızda ben varım” ifadelerini kullandı.