Ulusal ölçekli ilk kamuoyu yoklaması sonuçlarına göre de, Adana'daki belediye başkanları arasında en başarılı başkan, Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk olmuştu.

Bu araştırma sonuçlarına göre %40.6 başarı yüzdesi ile Alemdar Öztürk birinci olurken, tecrübeli ekibiyle yaptığı başarılı proje, Ak hizmet ve çalışmalarla geriden gelerek, miras bırkılmış milyonlarca liralık hacizlere rağmen, rakiplerinin tamamını geçmiş olması da dikkatlerden kaçmamıştı.

30 Mart 2015 tarihi itibariyle Ceyhan Belediyesi tarafından yapılan icraatlerin başlacaları şunlar;

Ceyhan'da daha önce yıllardır çivi çakılmamışken, 30 Mart'ta bu yana yaklaşık 1 yıl gibi bir süre zarfında yapılmış hizmet ve çalışmaların başlıcaları şu şekilde;

- Türlübaş, Konakoğlu, Kaltakiye, Aytemiroğlu ve Civantayak mahalleri sınırları içersinde bulunan 270 dönümlük alanda kentsel dönüşüm projesi hazırlandı.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN'ın imzasının ardından 20 Kasım 2014 tarih ve 29181 sayılı resmi gazete yayımlanmasıyla proje başlatıldı.

- Ceyhan’ın kuzey girişinde, şehir stadının karşı alanına düşen 30 dönümlük arazide TOKİ projesi ile 500 konutluk ilk ayağını yapma çalışmaları başlatıldı.

- 160 bin Ceyhanlı sayısı kadar 160 bin fidan kampanyası başlatıldı. Bu amaçla vatandaşlara 170 bin adet, fıstık çamı, harnup, defne, mazı ve yasemen türlerindeki fidanlar ücretsiz dağıtıldı.

- 91. Yıl Cumhuriyet Hatıra Ormanı tesis edildi.

- Ceyhan Gençlik Merkezi’nin kaba inşaatı tamamlandı. Kalan kısmı tüm hızıyla devam ediyor.

-Stadyumdaki yenileme çalışmalarıyla birlikte yaklaşık 5 milyon liraya mal olan proje, çok kısa bir sürede tamamlanıyor.

-Sosyal sorumluluk projeleri de oldukça fazladır. “Ceyhan'a Hoş Geldin Bebek Projesi”, “Hayır Çarşısı Projesi”, “Semt Sahaları”, “CEYKAM Projesi”, “Mesire Alanları”, “Temizlik Seferberliği” gibi kamuoyunun takdiri kazanmış ve diğer belediyeler tarafından örnek alınan hizmetler sunuluyor.


-Ücretsiz Dershane Projesi ile maddi imkânları elvermeyen 2 bin 400 öğrenciye yönelik olarak hizmet vermeye devam etmektedir.

-İlçe genelinde 152 camii bulunuyor. Bunu yanı sıra cem evi de mevcut. “İbadethane Temizlikleri Projesi” kapsamında oluşturduğumuz camii temizlik ekibi vasıtasıyla tüm ibadethaneler, düzenli olarak temizlik ve bakımını da titizlikle yerine getiriliyor.

-“Yaşlı Evleri Bakımı Projesi” kapsamında ev ortamında, yaşlının desteklenmesi ve toplumdan soyutlanmadan yaşamına devam etmesi amacıyla başlatılan sosyal proje ile 60 yaş ve üzeri bakıma muhtaç vatandaşların günlük yaşamı kolaylaştırılırken onlara yalnız olmadıklarını hissettirmeyi ve gördükleri ilgi, sevgi ve şefkatle onurlu bir yaşam sürdürmeleri sağlanıyor. Hem yaşlılar hem de aile fertleri tarafından takdir edilen bu uygulamayla evlerin bakım ve temizlik işlerini bile yapılıyor.

-Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in katılımıyla Ceyhan Murat Göğebakan Kültür Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi. Vatandaşlara bu sayede her hafta çok sayıda kültür hizmeti ücretsiz ve konforlu olarak sunuluyor.

-Geleceğin teminatı olan gençler için çeşitli konularda periyodik olarak konferans, seminer ve paneller düzenleniyor.

- “Mahalle Taziye Evi Projesi” ile cenaze sahipleri için zor zamanlarında da hizmet sunmak üzere çalışmalar başlatılmıştır.

-Sportif hizmetler, amatör sporcu ve spor dallarının desteklenmesi, temizlik, yol çalışmaları, park çalışmaları, israfın önlenmesi, devrolmuş borç ve hacizlerin ödenmesi gibi çok sayıdaki çalışmalar da yapılmaya devam ediyor.