Yaklaşık 5.000 kişilik seveni ve dostlarıyla beraber, dualar edildikten sonra Kızılay Caddesi'ndeki Ceyhan Kent Konseyi önünden “Durma İlerle, Ceyhan Seninle” ve “Ceyhan İçin El Ele Alemdar Öztürk'le” tezahüratları eşliğinde AK Parti Ceyhan İlçe Başkanlığı'na gidildi.

Caddedeki vatandaş ve esnafların, Alemdar Öztürk'e yoğun sevgi gösterilerinde bulunduğu gözlendi. Halkın ilgisinden memnuniyeti yüz ifadelerinden okunan ÖZTÜRK, aynı şekilde karşılık verdi. Yürüyüş yolu araç trafiğine kapanırken, trafik ekipleri araçları yan yollara yönlendirmek zorunda kaldı.

AK Parti Ceyhan İlçe Başkanı tarafından çiçekle karşılanan ÖZTÜRK, memnuniyetini teşekkür ederek ifade etti.

Katılımcılar parti binasına sığmazken, oluşan izdihamı önlemek için vatandaşların büyük kısmı bina dışında beklemek zorunda kaldı.

Müracaat sırasında yapmış olduğu konuşmada, Ceyhan Belediyesi tecrübeli ve ehil kadrolara emanet edilmelidir diyen Alemdar ÖZTÜRK şu açıklamalarda bulundu; “ Ceyhan'ı serbest, endüstri ve enerji ihtisas bölgesiyle kucaklaştırarak hak etmiş olduğu yere getirip istihdamın önünü açarak enerji merkeziyle Ceyhan halkını kucaklaştırmanın mücadelesi içinde olacağız.

Ceyhan'ın bütünüyle ilgili “Kentsel Dönüşüm Master Planını” hazırlatmış bulunmaktayız. İnşallah göreve geldiğimizin altıncı ayında, Ceyhan'ın kurucu mahallelerinde kentsel dönüşüm hamlesini başlatacağız. TOKİ ile beraber sosyal donatıları olan çağın gereklerine uygun yaşam alanlarını tesis edeceğiz. Belediye yönetimini şeffaflaştırarak halkın katılımını sağlayacağız. Yeni çıkan büyükşehir yasasını hızlı bir şekilde uygulayarak, mahalleye dönüşen 11 belde ve 70 köye de zamanında ve adaletli hizmet verme gayreti içinde olacağız. Ceyhanlı'ın belediyecilik anlamındaki temel hizmetlerinden mahrum kaldığı göz önündedir. Bugün burda müracaatımızı yaparken, şehir stadyumunun karşısındaki belediyeye ait son arsanın da elden çıkarılması çok manidardır. Bütün bu olumsuzluklara dur diyerek Ceyhan'ın makus talihini değiştirmeye talibiz. Ceyhan'da bu değişimi sağlayarak Ceyhan'ı hak etmiş olduğu yere getirecek tecrübe, vizyon, eğitim ve altyapıya sahip bir kadroyuz. Uzman kadrolarımız tarafından Ceyhan için hazırlamış olduğumuz kısa, orta ve uzun vadeli projelerimizle “Ceyhan 2023 Kalkınma Planımızı” uygulamaya talibiz. Ceyhan'ın bırakın beş yıl daha kaybetmeye, beş dakikasını kaybetmeye bile tahammülü kalmamıştır.

11 yıldır Türkiye'yi bölgesinde lider, dünyada hak ettiği yere getiren hizmet adamı büyük usta Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın safında yer almaya hemşehrilerimizi davet ediyorum. Hedefimiz her zaman olduğu gibi hizmettir. Makam hırsından Allah'a(cc) sığınırız. Güzel bir Ceyhan İçin El Ele vermiş hemşehrilerimizin desteğiyle, Ceyhan'ın hizmetkarı olmaya talibiz. Yöneticilerimizin uygun görmesi durumunda, Allah'ın (cc) izni ile Ceyhan'a Ak belediyeciliği getireceğiz” dedi.

Başvurudan sonra, beraberindeki binlerce katılımcıya hitap eden Alemdar ÖZTÜRK, kısa bir teşekkür konuşması da yaparak bir anlamda ilk mitingini de gerçekleştirmiş oldu.