Duru, Ceyhan Öğretmenevi’nde düzenlenen Aday Adayı açıklamasında, Ticaret Odası’ndaki deneyimini Ceyhan Belediye Başkanı olarak sürdürmek istediğini söyledi.

Konuşmasına, 29 yıl Ceyhan Ticaret Odası Başkanlığı yaptığını ve toplantıya katılan tüm misafirlere teşekkür ederek başlayan Duru, "Çok önemli seçimlerin başlangıcı olan 30 Mart yerel yönetim seçimleri Türkiye'nin kaderini belirleyecek. Bu seçimler mutlaka ki Ceyhan'da kaderini ve geleceğini belirleyecek. Onbeş yıldan buyana devam eden Ceyhan'daki iktidarımızın devam etmesi için bizde kadrolarımızla ortaya çıkmış bulunuyoruz” dedi.

Kasım ayında Adayın belirleneceğini belirterek sözlerine devam eden Duru, "Aday belirlendikten sonra yine bu yol arkadaşlarımız ve sizlerle birlikte inşallah Ceyhan'ın MHP'li Belediye Başkanlığının devamını hep birlikte gerçekleştireceğiz." Şeklinde konuştu.

Ali Duru konuşmasını toplantıya katılan MHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Ceyhan Belediye başkanı Hüseyin Sözlü’ye, İlçe Başkanı ve Yönetim kuruluna, Ülkü Ocakları Adana il Başkanına, Ceyhan Belediyesi aday adaylarına ve bütün katılımcılara teşekkür ederek tamamladı.

Ceyhan Belediye Başkanı ve Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü'de yaptığı konuşmada, Ali Duru’nun uzun süre Ceyhan Ticaret Odası Başkanlığı yaptığını ifade ederek, “Allah razı olsun sizlerin desteği ile Ceyhan’da üç dönem Belediye Başkanlığı yaptım. Biz Aday olduğumuz sürece hiçbir arkadaşımız bizim karşımızda aday olmadılar. Allah onlardan razı olsun. Bu dönem birçok arkadaşımız göreve talip olarak Ceyhan Belediye Başkanlığına Aday Aylıklarını açıkladılar. Bu gösteriyor ki MHP hem nitelik açısından hem de göreve talip olma sayısı açısından dördüncü dönemde Ceyhan’da sizlerin desteği ile kazanacak. Ceyhan’da başlattığımız hizmet kervanını inşallah arkadaşlarımız devam ettirecek. Ben adaylarımıza bu manada başarılar diliyorum.” Dedi.

MHP’nin Başarısı Başbakan’ın Programında değiştirmiştir.

Başkan Sözlü, Adana’da MHP’nin çok güçlü olduğunu belirterek, “Adana’da MHP’ye karşı her zaman bir hazımsızlık olmuştur. Bir şey daha hatırlatayım, Pazar günü Adana’da yapılacak Adalet ve Kalkınma Partisi’nin mitingi Cumartesi gününe alarak Kozan ve Ceyhan’da da miting yapma kararı aldılar. Bu Adana’da MHP’nin ayak sesleridir. İster hazmetsinler ister hazmetmesinler, bu mitingleri yaptıran Adana’da MHP’nin yükselişidir. Allah nasip ederse ağırlığımızı her yerde hissettireceğiz, iktidar partisine Saimbeyli’de, Feke’de hatta Dokuztekne ve Sarıgeçili’de de miting yaptıracağız” dedi.

Başbakan’ın Ceyhan’a gelişini Ceyhanlı hemşerilerimize yakışır bir ev sahipliği ile karşılanacaktır.

Demokratik kültür neticesinde halkın oyunu alarak Başbakan olan Sayın Başbakan’ın Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanıdır. Başbakanı Belediye Başkanı olarak üç kez karşıladım. Ceyhan Başbakanı hemşerilerimize yakışır bir ev sahipliği ile karşılayacaktır.. Biz Belediye olarak Sayın Başbakanın Ceyhan’a gelişi ile ilgili her türlü hazırlığımızı yaptık. Fakat benim bunu burada ifade etmem Valilik ve kaymakamlık genelgeleri ile devlet kurumlarında Cuma hutbelerinde okutulan ilan değil, samimi demokratik kültürün yansımasıdır” dedi.

Ceyhan’da Cuma Vaazında Başbakanın gelişinin duyurulması konusuna da değinen Hüseyin Sözlü, “Bu gün, ifade ediyorum ki bütün cami imamlarına, okul müdürlerine bir genelge ile talimat verilmiştir. Bu gün, üzülerek söylüyorum ki bütün cami imamları ve müftü bir genelge doğrultusunda duyurduklarını ifade ederek, Başbakanın Cumartesi Adana’da, Pazar günü de Ceyhan’da olacağını camilerde duyurmuşlardır.” Dedi.

Sözlü kimsenin adayının kendilerini ilgilendirmediğini ifade ederek, “Biz yolumuz erken çıktık, “Erken Çıkan Erken Yol Alır” inşallah erken çıkan menzilede varacak. Ali Ağabeyimizde partimize yeni bir heyecan getirdi. İnşallah teşkilatımız en doğru tercihi yapacaktır. MHP Ceyhan’da, Adana’da ve Türkiye’de büyük başarılara imza atacaktır” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Toplantıya, MHP Ceyhan İlçe Başkanı Nurettin Çetiner, Adana Ülkü Ocakları Başkanı M. Ali Arslan, MHP Ceyhan Belediye Başkan Aday Adayları M: Ali Ün, Mehmet Bitirim, Belediye Meclis Üyeleri, İl genel Meclis Üyeleri, bazı dernek ve kuruluş temsilcileri ile birlikte çok sayıda partili katıldı.

Ali Duru Kimdir?

1953 yılında Ceyhan da doğdu. İlkokulu Mithatpaşa İlkokulunda, ortaokul ve liseyi Özel Gürbüz Kolejinde okudu. 1972 yılında Almanya da Goethe Enstitüsünde lisan eğitimi aldı.. 1973-1977 yılları arasında Ankara İ.T.İ. Akademisi (Gazi Üniversitesi) Ekonomi- Maliye Bölümünü bitiren Ali DURU, evli ve üç çocuk babasıdır. 1970-1971 yıllarında Ceyhan Genç Ülkücüler Derneğinde başkanlık yaptı. 1973-1974 yıllarında MHP gençlik Kolları Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı. Türküsev Vakfı, Ceyhan Hizmet Vakfı Kurucu ve Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı. 1985-1987 yılları arasında Ceyhan Spor Kulüp Başkanlığı yaptı. 1984 yılında Ceyhan Ticaret Odası Başkanlığına seçilen Duru, 2013 yılına kadar görevini başarıyla devam ettirdi. 25 yıl TOBB Genel Kurul Delegeliği, 3 dönem Konsey üyeliği, Konsey Başkanlığı ve Çukurova Kalkınma Ajansı Kurul üyeliği yaptı.