Ceyhan Ülkü Ocağı Başkanlığı tarafından düzenlenen anma programına Ceyhan Belediye Başkan Vekili Bekir Kul, MHP’li Belde Belediye Başkanları, MHP Ceyhan ilçe yönetimi, il genel ve belediye meclisi üyeleri, kamu yararına çalışan bazı dernek ve oda temsilcileri ile çok sayıda parti üyesi ve ülkü ocakları gençleri katıldı.

 Program, merhum Türkeş anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Başbuğ Alparslan Türkeş ve ebediyete göçmüş tüm şehitlerin ruhuna Kur’an okundu.

Anma programının açılış konuşmasını yapan Ceyhan Ülkü Ocağı Başkanı Mehmet Ali Arslan, “Bugün burada sizlerle, ömrünü Türk Milliyetçiliği ve Türk İslam davasına adamış merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş’i anmak için bulunuyoruz. Başbuğumuz çıktığı yolda, hiçbir mücadeleden yılmadı, korkmadı. Bozkurtları olarak bugün burada kendisini yâd ediyor ve hiç bir zaman onun fikirlerinden ayrılmayacağımızı bir kez daha haykırıyoruz. Başbuğumuzu ve ülkece şehitlerimizi minnetle anıyoruz. Bizleri yalnız bırakmayan kıymetli dava arkadaşlarıma ve büyüklerime tekrar teşekkür ediyorum. Ne Mutlu Türküm diyene” dedi.

Ceyhan Belediye Başkan Vekili Bekir Kul ise, merhum Alparslan Türkeş’i rahmetle andıklarını ifade ederek, “Rahmetli Başbuğumuzu rahmana kavuşmasının 16. yılında rahmetle ve saygıyla anıyoruz. Dünya var olduğu sürece, Müslüman Türk Milleti de tarih sahnesindeki yerinde var olacaktır.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, programa katılan gazeteci Lütfi Yıldız tarafından ‘Destanlaşan Ülkücü Hareket’ konulu slayt gösterisi eşliğinde bir konuşma yapıldı.

Programda, Ceyhan’da ülkücü harekete uzun yıllar emek veren tanınmış simalara da onur plaketi verildi.