DSP İl Başkanları toplantısında AKP iktidarının yürüttüğü yıkım projesine karşı vatanseverlere bir arada olunması ve DSP’de bütünleşmeleri doğrultusunda çağrı yapıldı.

 

DSP Adana İl Başkanı Fatma Altınok yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi “Ulusumuzun birliği ve vatanın bölünmez bütünlüğüne ilişkin tüm kurallar ile evrensel hukuk ve insan haklarına dayalı toplumsal yaşam değerleri yerle bir edilmiştir.

 

İktidarımız döneminde gerek ekonomik açıdan gerekse terörün bitirilmesi açısından büyük bir bataklığın içinden çıkartılarak sağlam temeller üzerinde teslim ettiğimiz devlet yapısı geçen 12 yılda sorumsuz bir yönetimin elinde tüm komşularımızla da kavgalı şekilde bugün daha da derin bir çamur deryasına dönüştürülmüştür.

 

Canımızı, malımızı, namusumuzu emanet ettiğimiz emniyet ve adalet sisteminin bazı unsurlarının da içinde bulunduğu olaylar, siyasi güçle sağlanan iltimaslar, uluslararası terör örgütleri ile yapılan gizli işbirlikleri bizleri derinden endişelendirmektedir.

 

Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra devletin yönetimi siyasal iradenin dışına çıkmış, kimin yönettiği belli olmayan bir sistemin eline geçmiştir. Bu sistem, şimdi de bağımsız yargıyı ele geçirmek için rüşvet, tehdit ve şantaj mekanizmasını devreye sokmaktadır.

 

Pervazsızca yürütülen bu yıkım projesine karşı dürüst ve vatansever insanların, devlet yönetimini bu şer ittifakının elinden çekip almalarının zamanı gelmiştir.

 

Demokratik Sol Parti olarak 25. Dönem Milletvekili seçimleri çalışmalarımızı bugünden itibaren başlatıyoruz.

 

Devleti ve milleti için elini taşın altına koyabilme iradesi, inancı ve cesareti olan tüm kesimleri Demokratik Sol Parti öncülüğünde“Yeniden Milli Mücadele” saflarında yerlerini almaya çağırıyoruz.

 

DSP örgütleri, Genel Başkanımız Masum Türker liderliğinde Atatürk’ün ilim ve çağdaşlık yolunda, Ecevit’ten aldığımız güç ve inançla 2015 seçimlerine hazırdır’’