Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Seyhan Belediye Başkan Aday Adayı Soner Anafarta, CHP Çukurova İlçe Örgütünü ziyaret ederek, projelerini anlattı. İlçe Başkanı Haşmet Biçer, yönetim kurulu üyeleri ve partililerin yoğun ilgi gösterdiği ziyarette Anafarta, Seyhan’da uygulanan kentsel dönüşümün Adana için intihar olduğunu söyledi. 5 Ocak Stadı’nın yerine bir kent meydanı yapılmasının doğru olacağını aktaran Anafarta, Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk’ün göçle oluşan ve yoksul halkın yaşadığı Güney Seyhan’a mahallelilerin birlikte kaliteli zaman geçireceği park, bahçe, spor kompsleksleri yapmamasını “Azim Öztürk oradaki insanların birbiri ile iletişim kurmalarını ve refahlarının artmasını istemiyor ” diyerek değerlendirdi. CHP Çukurova İlçe Başkanı Haşmet Biçer’le bir süre sohbet eden Anafarta, sol ve sosyal demokrat bir anlayıştan geldiğini belirterek, insan odaklı siyasetin hem insana hem de topluma yararlı olacağını belirtti.

“İnsan doğup büyüdüğü yerde siyaset yapmalı” diyen Anafarta, bu anlayıştan yola çıkarak Seyhan’dan belediye başkanlığına aday adayı olduğunu ifade etti. Türkiye’nin artık sosyal demokrasiye ihtiyacı olduğunu anlatan Anafarta, bunun zeminin de oluştuğunu dile getirdi. Seyhan’ın her mahallesinde analistlerin kendisi için yaptığı çalışmalar sonucunda her mahallenin sorunlarını, eksiklerini belirlediklerini vurgulayan Anafarta, Seyhan’da kentsel dönüşüm adı altında gerçekleştirilen çalışmaların ilçenin kalbine gelecek yıllarda hançer vuracağını savundu.
“Azim Öztürk’ün en büyük başarısızlığı kentsel dönüşümü halktan kopuk yapmasıdır” diyen Anafarta, belediye başkanlığı döneminde kentsel dönüşümde altı aylık bilgi kampları oluşturacağını kaydetti. Seyhan’da nüfusun 6 kat fazlası konut inşa edildiğini belirten Anafarta, “Böyle bir kentsel dönüşüm Adana için intihardır. 20 yıl sonraki Adana’nın kalbine bıçak saplanıyor. Şu an kentsel dönüşüm adı altında dikilen binalar Seyhan’a göçü artıracak, ilçenin sosyo-ekonomik durumuna da darbe vuracak. Bu durum hangi akla hangi vicdana sığar” dedi.
Kentsel dönüşümün Adana’nın en önemli projesi olduğunu kaydeden Anafarta, “Seyhan Belediyesi, bu konuda izlenen yanlış politika nedeniyle işsizliğin ve göçün artacağının bile farkında olmayan bir kişi ile yönetiliyor. Bu projeler insan odaklı değil ” diye konuştu.
Seyhan’ın iyi bir belediye başkanlığıyla 10-15 yılda çok farklı bir yere gelebileceğini ifade eden Anafarta, belediyelerin parkları insanların birlikte zaman geçirip kaynaşmaları için yaptığına dikkati çekerek, Seyhan’ın güneyinde göçle oluşan yoksul yurttaşların yaşadığı mahallelere Belediye Başkanı Azim Öztürk’ün park yapmamasını eleştirdi. Anafarta, “O bölgede bir tane sıradan bir park var. Azim Öztürk park, bahçe, spor kompleksleri yapmayarak adeta o insanları birbirine kırdırmak istiyor ya da o insanların birlikte mutlu zaman geçirmelerini istemiyor” diye konuştu.
5 Ocak Stadı’nın yerine AVM yapılmak istenmesini de değerlendiren Anafarta, stadın yerine bir kent meydanı yapılabileceğini fakat AKP zihniyetinin hiç bu düşüncede olmadığını söyledi.

"CHP'NİN DİNAMİK ADAYLARA İHTİYACI VAR"

CHP Çukurova İlçe Başkanı Haşmet Biçer ise CHP’nin de AKP’nin de hak ettiği yerde olmadığını söyledi. Sözkonusu tabloyu “tam tersi olması gerekiyor” diyerek tanımlayan Biçer, CHP’nin Soner Anafarta gibi kendini iyi yetiştirmiş, dinamik adaylara ihtiyacı olduğunu ifade etti. Biçer’le sohbetinin ardından partililerle bir araya gelen Anafarta, partililere de projelerini anlattı. CHP’lilerin yoğun ilgi gösterdiği Anafarta, CHP’nin başarısı için el birliği ile çalışılması gerektiğini söyledi.