Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Seyhan Belediye Başkan Aday Adayı Soner Anafarta, "Seyhan'da sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Seyhanlı hiç kimse karşısında rencide olmayacak" dedi.

Çalışmaları kapsamında Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Kamuran Karaca'yı ziyaret eden Anafarta, Seyhan'da insanlık onurunun her şeyin önünde yer alacağını vurguladı.

İnsanların vicdan hesabının eğitimle başladığına dikkat çeken Anafarta, şunları söyledi:

"Türkiye'de öğretmenler hak ettiği halde öğretmenlik yapamıyor. Kutsal mesleğini icra etmek isteyenler de birçok zorlukla karşılaşıyor. Atatürk'ün öğretmene verdiği değer bugün yeniden hayata geçirilse Türk gençliği yarınlarına daha umutlu bakar. Toplumun kalkınma süreci de hızlanır. 21. yüzyılda Türkiye'nin 40 ilinden büyük Seyhan ilçemizde halen okuma-yazma bilmeyen çocuklarımızın, kadınlarımızın olması hepimizin ayıbıdır. Herkes bu konuda sorumluluk taşımalıdır. Yerel yönetimler rutin belediyecilik hizmetlerinin dışına çıkmak zorundadır. Seyhan'da saydam, toplumcu ve katılımcı belediyecilik esasıyla eğitime önem veren bir anlayış hakim olacak. Çocuklarımızın, gençlerimizin önü açılacak. Doğduğum, büyüdüğüm Seyhan'da muvaffak olacağımı düşünüyorum."

Anafarta, engelliler, gençler, çocuklar ve kadınlar için akıllı kütüphane projesinin yanı sıra sistemli eğitim metodları sayesinde yeniden üreten bir gençlik oluşacağına inandığını vurguladı.

KARACA, ANAFARTA'YI TAKDİR ETTİ

Ziyareti için Anafarta'ya teşekkür eden Kamuran Karaca ise gönlünden genç arkadaşlarının görev almasının geçtiğini söyledi. Kendisi de CHP Çukurova Belediye Başkan Aday Adayı olan Kamuran Karaca, "Belediye ve milletvekilliği seçimlerinde gençlerin önemi bilinerek hareket edilmeli. Fikri ve bedeniyle dinamik gençlere ülkenin ihtiyacı var. Sizi takdir ediyorum" dedi.

Türkiye'de AKP dönemi ile zor bir sürece girildiğini, kapitalist sistemle AKP zihniyetinin birlikteliği nedeniyle ülkenin yeniden şekillendirilmeye çalışıldığını savunan Karaca, "Eğitim tamamen karmaşık hale getiriliyor. Bilimsellikten uzaklaştırılıyor. Kötü gidişe dur demek için herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. Eğitim politikası başta olmak üzere her alanda değişimin önünü açacak çalışmalar yapmalıyız. Bizler de eğitimciler olarak sorumluluğumuzun bilincindeyiz ve bu bilinçle hareket ediyoruz" diye konuştu.