Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Seyhan Belediye Başkan Aday Adayı Soner Anafarta, Seyhan halkının gerçek belediyecilik hizmetine susadığını vurguladı. Çalışmalarına aralıksız devam eden Anafarta, CHP Seyhan İlçe Başkanı Reşit Karakuş ve Yönetim Kurulu üyelerini ziyaret etti. Seyhan’ın güzel insanlarla dolu olduğunu belirten Anafarta, sosyal demokratların Seyhan Belediyesi’ni layıkıyla yöneteceğini söyledi.
“Ben, doğma büyüme Adanalı’yım. Adana’ya hizmet etmek için büyük özlem duyuyorum” diyen Anafarta, Seyhan Belediye Başkanlığı’na aday olduğu takdirde her yeri karış karış gezeceğini kaydetti.
Seyhan’ın sorunlarını en iyi bilenlerden biri olduğunu ifade eden Anafarta, “Ben değil biz anlayışıyla yola çıktık. Çeşitli projelerimiz var. Önemli olan çoğulcu, toplumcu, insan odaklı bir anlayış sergilemektir. Seyhan’da insanlar nefes alamıyor. Yapacağımız çalışmalarla Seyhan’ın geleceğini şekillendireceğiz. Bunun için iyi bir örgütlenme ve ekip çalışması şart. Sivil toplum örgütleri, odalar ve çeşitli kesimlerle görüşmelerimiz sürüyor. Amacımız her kesimin ve herkesin fikrini almaktır’’şeklinde konuştu.

“TURİZMLE GELİR KAPISI AÇACAĞIZ”
Adana’nın tarihi dokusunun farklı olduğunu ve turizm faktörünün unutulduğunu dile getiren Anafarta, şunları söyledi:
“Büyüksaat ve çevresinde bulunan Kazancılar, Kapalı pasajlar ve çevresi tamamen halk tarafından görülemiyor. Bu mekanlar tarihi dokusu bozulmadan ve esnaf yerinden edilmeden yeniden yapılandırılabilir ve önümüzdeki yıllarda belediyeye gelir kapısı olur. Yapılacak restorasyon ile turistleri buralara çekebiliriz. Yıllardır Adana ve Adanalı tam anlamıyla hizmet görmedi. Seyhan’da tüm sorunları çözmeye talibiz. Her bölge için alternatif projeler geliştireceğiz. Projelerimizi 11 Ekim Perşembe günü saat 11.00’da CHP İl binasında düzenleyeceğimiz toplantıyla duyuracağız.”

“SU KANALLARINI ADANA EKONOMİSİNE KAZANDIRACAĞIZ”
Adana’da belediyeleri kalkındıracak en önemli unsurların başında su kanallarının geldiğini söyleyen Anafarta, “Atıl durumda bulunan su kanalları Seyhan için önemli bir gelir kapısı olacak. Maalesef su kanalları yaz aylarında boğulan çocuklarımızla akla geliyor. Halbuki durum çok daha farklılaştırılabilir. Eskişehir’deki Porsuk Çayı örneğinde olduğu gibi su kanallarının çevresi mesire yeri, kafeterya ve çay bahçeleriyle donatılabilir. Burada açılan yerler sayesinde birçok kişi iş sahibi yapılarak ekonomik kazanımlar elde edilebilir. Adaylık görevi verilir ve Seyhan halkı bize inanıp başkan seçerse tüm bu projeleri bir bir hayata geçireceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın” diye konuştu.

“ADAYLARIN PROJELERİ ÖNEMLİ”
CHP Seyhan İlçe Başkanı Reşit  Karakuş ise, Anafarta’nın ziyaretinden dolayı memnuniyetini dile getirirken, Seyhan ilçesinin büyük sorunları olduğunu vurguladı. CHP’nin birlik ve bütünlük içerisinde hareket ettiği takdirde bu problemleri çözeceğini kaydeden Karakuş, “İyi bir çalışma süreciyle eksiklikler belirlenir ve tedbirler alınır. Ama burada aday olacak kişi de çok önemli. Halk adayın samimiyetine bakacak ve ona  göre karar verecektir. İlçe örgütü olarak adayları destekleriz. Burada süreç ve kamuoyu çok önemli bir etken. Adayların projeleri de önemli bir faktör olarak karşımıza çıkacak’’ dedi.