Daha önce de, çeşitli anket firmaları tarafından gerçekleştirilen anketlerde, 5 kez ‘En Başarılı Belediye Başkanı’ olarak seçilen Başkan Soner Çetin, BTM Danışmanlık firmasının, Türkiye genelinde, her bir ilçede 600 kişiyle gerçekleştirdiği telefon anketinde, Soner Çetin ‘En Başarılı Belediye Başkanı’ olarak seçildi. Soner Çetin, aynı oy oranına ulaşan Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’le birlikte Türkiye’nin en başarılı belediye başkanları oldu.

‘Yaşadığınız ilçe ve büyükşehir belediye başkanlarını başarılı buluyor musunuz?” sorusuna cevap veren 600 katılımcıdan, yüzde 75,3’ünün oyuyla ‘En Başarılı Belediye Başkanı’ ünvanını yineleyen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin,  daha önce yapılan 5 ayrı ankette de ‘En Başarılı Belediye Başkanı’ seçilmişti.

Çukurova Belediye Başkanı olduğu 4,5 yıl içerisinde, söz verdiğinden daha fazla hizmeti yapmış olmanın haklı gururunu yaşadığını belirten Başkan Soner Çetin, "Hizmetlerimizin ve çalışmalarımızın karşılığını, halkımızın takdiri ile alıyoruz. Bağımsız anket şirketlerinin yaptığı araştırmalarda 6 kez birinci seçilmem de halkımızın takdiridir. Halkımıza layık olmak için yaptığımız çalışmaları aralıksız sürdürüyoruz" diye konuştu.