FETÖ'cü hainler ve işbirlikçilerinin yapmak istediği darbe girişiminin 3'üncü yıldönümünde tören alanına katılan vatandaşların rahat etmesi için bütün imkanlarını seferber ederek onlara sandeviç, sıkma, börek  çay, soğuk su ve karpuz ikram eden Başkan Kocaispir, ''15 Temmuz'u unutmayacak, diriliş ruhunu hep diri tutacağız. Türk Milleti tarihte öldü denilen yerde dirilen, bitti zannedildiği anda tarihi yeniden yazmaya başlayan şerefli bir millettir. Kurtuluş mücadelesinde olduğu gibi 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı da vatanını, milletini ve bayrağını korumak için göğsünü siper eden bu necip millete ne yapsak azdır.'' şeklinde konuştu.

Türk Milletinin Çanakkale ve Kurtuluş savaşı ruhu ile hareket ederek 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı da tek yumruk olarak mücadele ettiğini belirten Başkan Kocaispir ''Aziz milletimiz 15 Temmuz'da vatansever güvenlik güçlerimizle vatanına, milletine, bayrağına, devletine ve iradesine sahip çıktı, Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın emriyle meydanları hainlere bırakmadı. O gece tüm dünyaya örnek olacak bir birliktelik sağladık. Bu kutlu mücadelede şehit olan güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.'' dedi.

OSMANLI PADİŞAH KIYAFETLERİ 
Yüreğir Belediyesi Kültürevlerinde tasarlanan 'Osmanlı Padişah Kıyafetleri' 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü'ne özel olarak vatandaşların beğenilerine sunuldu. Yüreğir Belediyesi öğretmen ve öğrencilerin sunduğu gösteri vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.