22 Mart’taki eğilim yoklamasına gireceğini açıklayan Arıkan, ‘Seyhan ve Çukurova Belediye Başkanlığım dönemimde kişilerin yararından çok toplumsal yararı göz önünde bulundurarak çok sayıda hizmet gerçekleştirdim. Şimdi sıra ülkeye hizmet etmeye geldi’ dedi. 
CHP yönetiminin Adana için çok önemli bir karar alarak üye bazında eğilim yoklamasına gittiğini belirten Yıldıray Arıkan, 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerin ülkemiz ve milletimiz için hem tarihi hem de hayati bir öneme sahip olduğunu ifade etti. Halkımız ve ülkemizin, tarihsel bir kavşağa doğru gittiğini belirten Arıkan, ‘AKP hükümetlerinin uygulamalarına dönüp baktığınızda artan bir dış borç, işsizlik, milli gelirin adaletsiz paylaşımı, sağlık alanındaki rant, iç barış tehdidi, kafa karıştıran bir eğitim sistemi, yargıya ve adalete olan güvenin bitmesi, kadına yapılan şiddet ve ayrımcılık, dünyadaki saygın yerimizi kaybetmemiz ve sosyal devlet yerine sadaka devletine döndüğümüzü görüyoruz. Bu anlamda şuna inanıyorum ki; üyelerimiz ülkemizi bu sıkıntılardan kurtaracak olan partimizi daha ileriye taşıyacak adayları katılımcı ve demokrat bir anlayışla belirleyecektir’ dedi.
Aday adaylığı başvurusunu yaptığını ve 22 Mart’taki eğilim yoklamasına da gireceğini açıklayan Arıkan, ‘Hem Seyhan’a hem de Çukurova’ya sayısız eserler kazandırdım. Seyhan ve Çukurova Belediyeleri’nin ödüllü hizmet binaları, yeşil alanlar, kapalı semt pazarları, parklar, sosyal tesisler ve bölgenin en büyük cem evini ben yaptım. Ama şimdi sıra ülkeye hizmet etmeye geldiğine inanıyorum. Çağdaş, Laik, Cumhuriyetçi ve Atatürkçü bir inançla eğilim yoklamasına giriyorum. Üyelerimizle birlikte Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleri ve hedefleri ışığında, yaşadığımız bu toprakları muasır medeniyetler seviyesine taşıyacağız’ diye konuştu.