Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yıldıray Arıkan, bazı adayların sözde anketlerle kamuoyunu yanıltmaya çalıştığını belirtti. CHP’nin birleştirici gücüyle sadece Adana’da değil tüm Türkiye’de barış, huzur ve güven ortamını sağlayacak sağlam temellere oturduğunu kaydeden Arıkan, “Biz 24 saatimizi halkımıza ayırıyoruz. En yakın rakibimiz bizim 4 puan gerimizden geliyor. Biz siyaseti bugüne kadar hep ahlaklı yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Sözde anketlerle yine sözde birinciliklerini ilan edenler CHP’nin vizyonundan ve halk için gerçekleştirdiği projelerden korktukları için bu yolu tercih etmektedir” dedi.
Bazı siyasi partilerin kendi elleriyle yaptırdığı anketlerde CHP’nin önde çıktığını ancak bu anketlerin manipüle edilerek basına servis edildiğini ve halka yanıltıcı bilgi verildiğini kaydeden Arıkan, tüm çalışmalarını Adana’nın ve Adanalının gelişimi üzerine yoğunlaştırdıklarını kaydetti. Arıkan, ‘Biz Adana’da 30 Mart yerel seçimlerini kazanacağız. Bu seçimi kaybedeceğini anlayanlar şahsım hakkında ilk olarak hasta olduğum yönünde halkımıza yalan yanlış propaganda yaptı. Ancak bu yalanları tutmayınca partimizin kendilerine destek verdiği söylentilerini yaydılar. Herkes şunu çok iyi bilmeli ki CHP ve CHP’nin tüm adayları 30 Mart yerel seçimlerini kazanmaya çok kararlı. Biz siyaseti her zaman ahlaklı yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Son günlerde yaptırdığımız anketlerde hem birinci parti çıkıyoruz hem de en yakın rakibimize 4 puan fark attık’ dedi.
Seçmenin kafasını karıştırmaya dönük hiçbir uygulamanın içerisinde yer almayacaklarını, insanlarla kent merkezi, ilçeler, mahalleler ve köylerde birebir görüşerek Adana’yı kalkındırma öngörülerini anlatmaya devam edeceklerini dile getiren Arıkan, “Türkiye’deki tüm otoriteler, gerçek anket firmaları ve kamuoyu söylemlerinde Adana’da halkımızın güvenini kazandığımızı vurguluyor. Seyhan ve Çukurova’daki çalışmalarımız vatandaşımızın ne kadar doğru bir karar vereceğinin işareti olacak. 30 Mart’tan sonra Adana’nın tüm ilçelerini Adana’nın gözbebeği konumundaki Çukurova gibi yapmaya geliyoruz. Kentimizdeki gelişmişlik farkını ortadan kaldıracağız” diye konuştu.
Arıkan, kentini seven, Adana sevdalısı halkın sahte anketlere itibar etmediğini de sözlerine ekledi.