Seçim çalışmalarına devam eden CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yıldıray Arıkan, ilçe belediye başkan adaylarıyla birlikte düzenlenen toplantılara katıldı. Çukurova Belediye Başkan adayı Soner Çetin ile birlikte Şıhmurat Köyü’ne giden Başkan Yıldıray Arıkan, daha sonra Kayışlı ve Kiremithane Mahalleleri’nde düzenlenen toplantılara katıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya ve Seyhan Belediye Başkan aday Zeydan Karalar ile birlikte Tellidere Mahallesi’nde halka seslenen Başkan Arıkan, Adana’nın yaşanabilir bir kent haline geleceğini söyledi. Başkan Yıldıray Arıkan, ‘Şehrin iki yüzü olmamalı. Ama bizim Adana’nın 4-5 yüzü var. Adana 70’lerde sanayinin gelişmesiyle birlikte doğudan ve güneydoğudan çok yoğun göçler aldı. Hep hemşehricilik ruhuyla her bir mahalle bir Mardin yadabir Diyarbakır oldu. Güney mahalleleriyle kuzey mahalleleri arasında ekonomik, yaşamsal, kültürel ve de sosyal büyük farklılıklar var. Bir arkadaşım anlatıyor… Çocuğuyla Seyhan’dan Çukurova’ya geçmiş’ “Baba, biz nasıl oluyor da böyle köy gibi yerden şehre geldik” demiş. Çocuk bunu hissedebiliyor. Ve Adana bünyesinde bu farklılıkları ihtiva ettiği için her açıdan geriye ve kötüye gidiyor. Biz eğer o göçleri planlamayla absorbe edebilseydik bugün şehirlerde bu tür gettolaşma olmazdı. Zamanında yapılan bu hatalar günümüzde ekonomik olarak karşımıza çıkıyor. Kültürel açıdan çıkıyor, eğitim açısından çıkıyor. Her türlü çıkıyor. Seçime gidiyoruz. Ve bizim Türkiye’de birlik ve beraberliğe ihtiyacımız her geçen gün daha fazla oluyor. Bu nedenle Adana’nın her mahallesi aynı eşitlikte ve aynı güzellikte olacak’ dedi.

Adana’nınbir dönem bolluk bereketiyle adından söz ettiren önemli bir kent olduğunu söyleyen Seyhan Belediye Başkan adayı Zeydan Karalar, ‘Adana, her şeyiyle güzeldi. İş, aş, sanayi ve esnafı vardı. Çiftçinin yüzü gülüyordu, hepimizin yüzü gülüyordu. Şimdi ise hepimiz kan ağlıyoruz. Fabrikalar teker teker kapatıldı. Anamızın oğlu askerden gelir, evlendirecek ama çocuğuna iş bulamaz. Ben o oğluna iş bulamadığında için içi sızlayan ananın halini çok iyi bilen bir insanım. Ben bir babanın çocuğuna harçlık veremediğinde içi nasıl sızlar anlarım. Ekonomiyi çok iyi yönettiğini iddia eden bir iktidarın Adana’yı ne hale getirdiğini herkes çok iyi görüyor. Binlerce yıllık bu topraklara bereketli topraklar derlerdi. Seçkin bankalarımızı uluslar arası kuruluşlar tarafından izlemeye alınmış. İki seçkin devlet bankası Halk Bank ve Ziraat Bankası izlemeye alındı. Hani ekonomi iyiydi? O kadar kiriz oldu ama şimdiye kadar bu bankalar izlemeye alınmadı. Ekonomi böylemi iyi yönetiliyor” diye konuştu.

SANAYİ SİTELERİMİZ MODERN HALE GELECEK

Seyhan Belediye Başkan adayı Zeydan Karalar ile birlikte Adana Metal İşleri Sanayi Sitesi’nde esnaflarla dabiraraya gelen Başkan Yıldıray Arıkan, Adana’daki sanayi sitelerinin halinin içler acısı olduğunu söyledi. Adaylığı açıklandıktan sonra ilk olarak Adana Nakliyatçılar Sitesi’ndeki esnaf ve şoförleri ziyaret ettiğini belirten Başkan Yıldıray Arıkan, ‘Adana planlanırken gelişi güzel bir planlama yapılmış. Dünyada şehirleşme, yaşam ve planlama hızla gelişirken, biz halen bu gelişmeyi sadece izlemekle yetiniyoruz. Adana’daki sanayi sitelerinin içler acısı durumu buna en büyük gösterge oluyor. 30 Mart’tan sonra sanayi sitelerinin alt yapısı başta olmak üzere çevre düzenlemeleriyle daha modern ve kullanışlı bir hale getireceğiz’ diye konuştu.

Sanayi sitelerinin şehirlerin ekonomik kalkınması için önemli bir yeri olduğunu belirten Seyhan Belediye Başkan adayı Zeydan Karalar, Adana’daki sanayi sitelerinin adeta kaderine terk edildiğini söyledi. Karalar, “Ben mühendisim, mühendisler küçük ve orta ölçekli sanayi sitelerine ayrı bir önem gösterir. Bizler sanayiyi, ekonomiyi bilen insanlarız. Şu anda hükümet ekonomiyi iyi yönettiğini söylüyor. Ekonomik istikrar sürsün diye oy topluyor. Bakın bu hükümet iktidara geldiğinde Türkiye dünyanın 14’ncü büyük ekonomisiydi. Şimdi ise 18’nci sırada… 1994’te, 1998’de ve 2001 yılında bu ülkede kriz oldu. Ancak hiçbir dönemde devlet bankaları takibe alınmadı. Bugün uluslararası kuruluşlar Halk Bankası’nı ve Ziraat Bankası’nı takibe almış. Dolar almış başını gitmiş, faizlerin önüne geçemiyorlar. Yani bugün çok iyi dedikleri ekonomi hiçte iyi değil. Bolluk ve bereketin kenti olarak anılan Adana bugün işsizlikte 2’nci sırada nüfusa göre hesaplarsanız 1’nci sırada. Ülkedeki işsizlik oranı yüzde 11, Adana’daki işsizlik oranı ise yüzde 22 yani 2 katı. Teşviki başka illere verirseniz, yatırımı başka yerlere yöneltirseniz bu şehirde işsizlikte olur, huzurda kalmaz. Küçük ve orta ölçekli sanayilerin istihdama önemli katkıları vardır. Örneğin; Konya’da öyle önemli fabrikalar, büyük fabrikalar yoktur ama sanayi siteleri sayesinde işsizlik oranı çok düşüktür. Bu yüzdende göreve gelince bu sitelere ayrı bir önem göstereceğimizi bilmenizi isteriz” dedi.

Adana Kent Konseyi Engelliler Meclisi, Ziraat Mühendisleri Odası ile Adanaspor Taraftarlar Derneği’ni de ziyaret eden Başkan Arıkan, projelerinden söz etti. Daha sonra Adana Merkez Otogar esnaflarıylabiraraya gelen Başkan Arıkan, Şakirpaşa Mahallesi’nde düzenlenen toplantıda da mahalle halkının sıkıntı ve sorunlarını dinledi.