Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan,dün hafriyat çalışmalarını izledi ve,”Durmak yok.. Zamanımız kıymetli. Çalışmalarımızı  bir an önce sonuçlandırmalı ve Çukurovalı’nın hizmetine sunmalıyız” diye talimat verdi.

Çukurova ilçesi sınırları içerisinde750 bin metrekarelik bir alanda 130’a yakın park, yeşil alan, koruluk, spor tesisleri bulunduğunu,  kişi başına düşen yeşil alanın neredeyse 2 metreyi bulduğunu belirten başkan Arıkan, bu rakamın yetersiz olduğuna dikkati çekti. Yeşil alan ve sportif etkinlik sahalarını artırma gayretlerinin devam ettiğini, halen  hafriyat çalışmaları süren 13.5 dönümlük alan içerisinde de 67x100 metrelik nizami   futbol sahası, çok amaçlı basket ve tenis sahaları, otopark ,fitnes salonu ve kulüp binasının yapılacağını  ifade eden Başkan Arıkan, özetle şunları söyledi:

“Futbol sahası suni çim olup ışıklandırma ile gece müsabakaları da yapılacaktır. 13.5 dönüm arazinin etrafı koşu ve .yürüyüş parkuru olup,  zemini tartan(kauçuk)olacaktır. Fitnes salonunda aynı zamanda jimnastik, bale ve gösteri yapılabilecek. Yaptığımız tüm bu çalışmaları Çukurovalı hak ediyor. Çukurovalı her şeyin en iyisini hak ediyor. Biz onlara  layık olmaya çalışıyoruz. Çukurova’nın çehresi değişecek ve örnek bir ilçe olacaktır.”