Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, yasalara uygun olarak yapılan rutin bir işlemin  dava konusu edilmesini ve  basında geniş yer almasının sağlanmasında zamanlamanın ilginç olduğunu belirterek,”Referandum sonucunda Çukurova ilçesinde çıkan yüksek hayır oyu  belli odakları tedirgin etmiş görünüyor. Belediye olarak bizim hedef seçilmemizi de manidar buluyorum” dedi.

 Seyhan Belediyesi ile  yasalardan kaynaklanan sınır  sıkıntıları olduğunu, bu sıkıntıların aşılması için  söz konusu belediyenin  başta başkanına ve  ilgililerine uzlaşalım çağrısı yaptıklarını ancak hiçbir sonuç elde edemediklerini belirten Başkan Arıkan, “Biz vatandaşın mağduriyetini  göz önüne alarak Seyhan belediyesine yaklaşmak istedikçe  onlar adeta  kaçmayı tercih ettiler.Şimdi de sansasyonel  gündem belirlemeye çalışıyorlar. Ancak Çukurova halkı, yaşananları görüp, değerlendirecek bilgi birikim ve kültüre sahiptir.”şeklinde konuştu.

SINIRLARIMIZ İÇERİSİNDEKİ  DÜZELTME ÇALIŞMALARI

Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, ilçe sınırları içerisinde özellikle 100. Yıl Mahallesini kapsayan düzeltme çalışmaları hakkında  şu bilgileri verdi:
“Aslında olay  gayet basit.  Geçmişte 100. yıl mahallesi Kireçocağı köyü sınırları içerisinde idi. Kireç ocağında mahalleler oluşturulurken 272 hektarlık alan belirsiz kalmış. Bu alandaki tapu kayıtları Çukurova ilçesinde bulunmaktadır. Dolayısıyla bu mülkiyet sınırlarıdır.Söz konusu yerin  bir kısmı otobanın üzerinde kuzeyinde kalmaktadır. Bir kısmı ise güneyinde kalmaktadır. Kuzeyinde kalan kısım 100.Yıl mahallesi ile sınır komşudur. Güneyinde kalan kısım ise Bahçeşehir  mahallesi ile sınır komşu durumundadır. Bu 272 hektarlık alanın tamamının tapu kayıtları Çukurova ilçe sınırları içerisindedir. Belediyemiz iyi niyetli olarak problem çıkmaması için  oto yolu doğal ilçe sınırı kabul ederek otobanın kuzey kısmını meclis kararı ile ilave etmiştir. Bu karar Adana Valiliği tarafından onanmıştır. Otobanın altında kalan kısım ise tapu kayıtlarını Çukurova ilçesinde olmasına rağmen Seyhan ilçesine devrini teklif etmiştir. Seyhan Belediyesi bu teklifi kabul etmemiştir. Biz bu teklifimizde hala samimiyiz. Seyhan Belediyesi kendi meclisinde bu kararı geçirdiği takdirde Çukurova  da kendi meclisinde geçirerek Seyhan belediyesine devretmeye hazırdır. Bizim iyi niyetimiz suistimal  edilmektedir.
Kaldı ki, Seyhan Belediyesi kendi tasarrufunda olduğunu iddia ettiği 272 hektarlık alanda tapuların Çukurova Belediyesi’nde olması nedeniyle resmi kurumlarda özellikle tapuda herhangi bir işlem yapma yetkisi yoktur.

Biz vatandaşın mağduriyetini önlemeye çalışırken, Seyhan belediyesinin tutumuna bir anlam vermekte zorlanıyorum. Hani vatandaşlar efendi kendileri hizmetkardı. Konuştukları ile yaptıkları birbirini  tutmuyor.”