Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çukurova İlçe Başkanlığı, Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan’ın daha önce ret edilmiş olmasına rağmen ek bütçe talebini kanunları hiçe sayarak tekrar Meclise getirtip sadece CHP’li Meclis üyelerinin oylarıyla yürürlüğe sokma girişiminin yürütmesinin durdurulması için dava açtı.

“O SKANDAL” YARGIDA

MHP Çukurova İlçe Başkanı İbrahim Kara, üç gün önce yaptığı açıklamada “Kanunsuz olarak usul hatası yapılarak ek bütçe oylanması hukuki değildir, dolayısıyla geçerliliği de yoktur. Bu skandalı yargıya taşıyacağız.” demişti. Bugün o adım atıldı.

Başkan İbrahim Kara ile Azime Kocacık, avukatlar Kürşat Akdoğan ve Yılmaz Özkıral’la beraber Bölge İdare Mahkemesi’ne dava dilekçesini sundular. MHP Çukurova Belediyesi Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Azime Kocacık adına hazırlanan dava dilekçesinde yürütmenin durdurulması talep edildi.

PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ

Dava dilekçesinde, 12 Ağustos 2013 tarihinde Mali Hizmetler Müdürlüğüne sağlanacak ek bütçe talebinin Meclis çoğunluğunca ret edildiği, Meclisin bu kararına rağmen Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan’ın bu sefer 1 Eylül 2013 tarihinde gündeme dahi alınmadan ek bütçeyi kendi partilileri Meclis üyelerine oylatarak yürürlüğe sokmak istediği, bu durumun 5215 Sayılı Belediyeler Yasasına açıkça aykırılık teşkil ettiğinden ‘yok hükmünde’ olduğuna dikkat çekildi ve yürütmenin durdurulması istedi. MHP Çukurova İlçe Başkanı İbrahim Kara, “Çukurova refah seviyesi en yüksek merkez ilçe de olsa, halkımızın kaynaklarının hesapsızca çarçur edilmesine, hovardaca harcanmasına izin verilmeyeceğini, Çukurova Belediyesi’nin Sayın Arıkan’ın kendi çiftliği olmadığını artık anlaması lazım. Bu işin peşini bırakmayacağız” dedi.