Cumhuriyet gazetesi yönetim kurulu ve yazarlarına yönelik operasyona Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl ve ilçe örgütleri, gençlik ve kadın kolları ile sivil toplum kuruluşları tepki gösterdi.  CHP İl Başkanı Ayhan Barut, yayın hayatı boyunca Cumhuriyet kazanımları ve demokrasi için bedel ödeyen Cumhuriyet gazetesine yönelik operasyonun asıl hedefinin gazetesi nezdinde muhalifler ve “Cumhuriyet rejimi” olduğunu belirtti. Adana İl Gençlik Kolları Başkanı Alaattin Solmaz ise gericilerin adından bile rahatsız olduğu Cumhuriyeti ve Cumhuriyet gazetesini korumakta kararlı olduklarını söyledi.

CHP Adana İl Kadın ve Gençlik Kolları’nın organize ettiği,  il ve ilçe örgütlerinin de katılımıyla İnönü Parkı’nda gerçekleştirilen basın açıklamasına KESK’e bağlı sendikalar, Atatürkçü Düşünce Derneği Adana Şubesi, Harb-İş, Eğitim İş, Genel Sağlık İş, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Türkiye Sakatlar Derneği Adana Şubesi, Çağdaş Hukukçular Derneği ve Halkevleri destek verdi.

CUMHURİYET’İN ADINA DAHİ TAHAMMÜL EDEMİYORLAR

Katılımcılar basın açıklaması öncesinde Cumhuriyet gazetesi okuma eylemi yaparken, CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, AKP iktidarının “Cumhuriyet”in adına bile tahammül edemediğini söyledi.


“ASIL HEDEF MUHALİF SESLER VE CUMHURİYET REJİMİ”

Barut, “Asıl hedef Cumhuriyet gazetesi nezdinde tüm muhalif sesler ve Cumhuriyet rejimidir. FETÖ’yle on yıllardır mücadele eden ve yayın hayatı boyunca Cumhuriyet kazanımları ve demokrasi için bedel ödeyen Cumhuriyet’te FETÖ’cü arayanlar, ‘Ne istediniz de vermedik’ diyenlere ve aynaya bakmalıdır” şeklinde konuştu.

“CUMHURİYET SUSMAZ, SUSTURULAMAZ”

Cumhuriyet’e yönelik operasyonun ‘siyasi’ olduğunun altını çizen Barut, “Cumhuriyet, bu ülkenin vicdanı, özgür sesi, basın özgürlüğünün direnen son kalelerinden biridir. Cumhuriyet 92 yıldır susturulamadı, bugünden sonra da susmaz, susturulamaz” ifadelerini kullandı.

“CUMHURİYET YALNIZ DEĞİL”

CHP Adana İl Gençlik Kolları Başkanı Alaattin Solmaz ise AKP iktidarının, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından, OHAL kapsamında çıkardığı KHK’lerin “FETÖ’yle mücadele” adı altında toplumdaki tüm muhalif kesimleri susturmaya yönelik olduğunu ifade etti.  Adını Atatürk’ün verdiği Cumhuriyet gazetesinin de bundan nasibini aldığını söyleyen Solmaz, “Ancak başarılı olamayacaklar. Çünkü Atatürk’ün ve atalarımızın bize emanet ettiği, gericilerin adından bile rahatsız olduğu Cumhuriyeti ve Cumhuriyet gazetesini korumakta kararlıyız. Cumhuriyet yalnız değildir” dedi.

“TEHLİKENİN FARKINDAYIZ”

Cumhuriyet gazetesiyle birlikte Cumhuriyet rejiminin de tehdit altında olduğuna işaret eden Solmaz, “Biz tehlikenin farkındayız. OHAL yetkilerini kullanarak başkanlık adı altında tek adamlık rejimi için kendine ülkede dikensiz gül bahçesi yaratmaya çalışan AKP iktidarına bu ülkenin çağdaş, demokrat, laik, Atatürkçü, Cumhuriyetçi aydın insanları olarak asla izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Yılmaz da Cumhuriyet gazetesi yazarı Can Dündar’ın dünkü yazısından bir alıntı yaparak Cumhuriyet’e sonuna kadar sahip çıkacaklarını söyledi.