Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Atatürk’ü anlamanın ve sevmenin erdemli olmayı gerektirdiğini vurguladı. 
ATATÜRK’Ü SEVMEK BİR DÜŞÜNCEYİ SEVMEKTİR
Ebediyete intikal edişinin 79. yılında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) saygı, sevgi ve özlemle anan Tümer, “Atatürk’ü anlamak ve sevmek, bir düşünceyi anlamak ve sevmek demektir” diye konuştu.
ATATÜRK, UYGARLIK DÜŞÜNCESİDİR
Türk tarihinde Atatürk’ün kişiliğinde beliren, yalın bir gerçeklikle açığa vurulan bu düşüncenin, çağdaş uygarlık düşüncesi olduğuna işaret eden Tümer, şunları söyledi:
“Çağdaş uygarlık deyiminden, bilim ve bilimin gücüne inanmayı, insan haklarına karşı saygı duymayı, çalışmanın değerlendirilmesini, ileriye yönelmeyi ve erdemli olmayı anlıyoruz. Çağdaş uygarlığı yaratan, gereği gibi değerlendiren insan gücüdür, insan emeğidir. Çağdaş uygarlık düşüncesi, bütün insanların eşitliğine, özgürlüğüne ve saygıdeğerliğine inanmaktan doğmuştur. Atatürk, insanı, kesinlikle ussal bir kimlik içinde görmek eğilimindedir. Atatürk’ü anlamak ve sevmek, erdemli olmaktır.”