Adana'nın Saimbeyli ilçe sokaklarında kadın bir belediye başkan aday adayını görenler sevgi yumağı oluşturdu. CHP Adana İl Kadın Kolları Başkanlığı'nı yürüten ve Adana Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığını açıkladıktan hemen sonra önce ilçe turlarına başlayan Av. Rukiye Çinkılıç, 83 yaşındaki 'Kasap Ali ve 85 yaşındaki Hüsnü Süren'e kendisine tanıtırken ilginç ve samimi diyaloglar gelişti.

KASAP ALİ NELER SÖYLEDİ NELER

Saimbeyli Postanesi önünde bekleyen 83 yaşındaki Ali dede'ye kendisini tanıtan Av. Rukiye Çinkılıç'a, "Sizi tebrik ediyorum. Kadınlarımızı ben her konuda destekliyorum" diye konuştu.

Av. Çinkılıç'ın vatandaşların sorunlarını not almak üzere kullandığı Atatürk baskılı ajandayı gören ve gözleri dolan Ali dede bakın neler söyledi:

"O, devletimizin atası. Bizim Atatürk'ümüz. Dünyaya daha 'O'nun gibisi gelmedi. Atatürk, her zaman halkını seven, halkıyla iç içe olan bir liderdi. Atatürk'ün fotoğraflardaki gözleri çok şeyler söylüyor. Keşke şimdiki siyasiler de Atatürk kadar olmasa da biraz halkını düşünse. Atatürk, köylüyü milletin efendisi seçti, kadınlara birçok hakları getirdi. Yaşlıya, gence sahip çıktı. Öğretmene, öğrenciye büyük önem verdi. Böyle bir dünya liderine sahip olduğumuz için çok mutluyum. Bazı siyasilerin Atatürk'ü unutturmaya çalışmaları boşunadır. Fedakar halkımız Ata'sına her zaman sahip çıkacaktır. Bu konuda en fazla görev de CHP'ye düşmektedir. Hanım kızımız Rukiye Çinkılıç'ın belediye başkanlığına talip olmasına çok sevindim. Artık halkımız bir değişim süreci yaşamalıdır. Bu da cesur kadınlarımız ve halkımızla olacaktır. Kendisine başarılar diliyorum."

"ALLAH YOLUNU AÇIK ETSİN"

İlçeyi sokak sokak gezen Av. Rukiye Çinkılıç, 85 yaşındaki Saadet Partisi İlçe Başkanı Hüsnü Süren’i de uzun uzun dinledi. Süren’in, "Rakip de olsak ben her zaman hakkıyla çalışandan yanayım. Hak eden kazansın. Cesur kızım, belki de sen bir ilki başarırsın ve Adana kadın bir belediye başkanı kazanır. Olur mu olur. Girişiminden dolayı seni kutluyorum kızım. Allah yolunu açık etsin" dedi. Süren, “Tüm oyları toplamayın, biraz da bize bırakın” diye takılmayı da ihmal etmedi.

"BU YOLA BAŞ KOYDUK"

Kasap Ali ve Hüsnü Süren’in samimiyetini, düşüncelerini ve önerilerini dikkatle dinleyen Av. Rukiye Çinkılıç, "İleriyi gören yaşlılarımızı baştacı etmeliyiz. Toplumun önündeki insanlara her zaman ihtiyacımız var. Hangi partiye mensup olursa olsun onlarla gurur duymalıyız. Kendilerinin tecrübelerinden yararlanacağım. Genç, yaşlı demeden her insanı kucaklamak bizim boynumuzun borcu olacak. Biz, bu yola baş koyduk" diye konuştu.