Atik, “Zulme, yaşam tarzımıza müdahaleye, demokrasi tanımazlığa son vermek için şimdi kol kola girme zamanı. Memleket değerlerini, parti değerlerinden üstün tutanları 30 Mart’ta, CHP’de birleşip iktidara, sandıkta esaslı bir darbe vurmaya çağırıyorum” dedi.

Halkın AKP’den rahatsızlığını ve iktidarı değiştirme yönündeki kararlığını Gezi Parkı ve ODTÜ protestolarından sonra, Cumhuriyetimizin 90’ıncı yılı nedeniyle yapılan kutlamalarda da gösterdiğini belirten Atik, şunları söyledi:

“29 Ekim nedeniyle Adana’da olduğu gibi yurdun dört bir yanında yapılan ve yüz binlerce yurttaşımızın katıldığı gösteriler, halkımızın AKP iktidarına ‘Artık yeter’ diyeceği yönündeki kararlılığını ortaya koymuştur. Gösterilere katılan yurttaşlarımız arasında CHP’liler olduğu kadar,  başka partilerden yurttaşlarımız da bulunmaktadır. Katılanların tümünün ortak paydası; ‘Cumhuriyet değerlerimize Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkılması, Türkiye’nin bölünmez bütünlüğünün vurgulanması, demokratik özgürlüklerin vazgeçilmezliğidir.’ Halkımız artık kendi adına kararlar alınması, kaç çocuk doğuracağından, hangi okula gideceğine kadar her alanda yaşam tarzımıza müdahaleyi reddetmektedir. 30 Mart, AKP iktidarından kurtulmanın ilk adımı olacaktır.O zamana kadar CHP, tüm başkanları, başkan aday adayları, yöneticileri, partilileri ve başka partilerden gelecek destekçileriyle birlikte birlik görüntüsü içinde, kol kola sandığa gitmelidir