Adana Barosu’nun başarılı avukatlarından Bülent Maraklı, Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Adana Milletvekili a. adaylığı için başvurusunu yaptı.

Ankara’da CHP Genel Merkezi’ne giderek adaylık başvurusunu yapan Av. Bülent Maraklı, CHP’nin Aile Sigortası Projesi ile dünyanın yoksulluğu bitirmek için umut bağladığı evrensel gelir dağılımı modelini keşfeden ilk kurum olduğunu vurguladı. Av. Bülent Maraklı, “Dünya bolluk diyarıdır. Doğru ve gerçek bir paylaşım ile herkes yoksulluktan ve kötü yaşam koşullarından kurtulabilir. CHP, Aile Sigortası Projesi ile dünyanın yoksulluğu bitirmek için umut bağladığı evrensel gelir dağılımı modelini ilk keşfedendir. Yeryüzünün en verimli toprakları ve doğal kaynakları bizim ülkemizdedir. Ülkemiz kaynaklarına ve zenginliklerine sahip çıkarsak ve istersek yoksulluk tarihe karışacaktır” dedi.

İnternet ve bilgi çağında olduğumuza dikkat çeken, elimizdeki cep telefonu ve birçok elektronik aletten daha bilgili bir insanın varlığının mümkün olmadığını söyleyen Av. Bülent Maraklı, insanlığının geleceğinin kurtulması için vicdan ve ahlak değerlerine sarılmamız gerektiğini belirtti. Av. Bülent Maraklı şöyle devam etti:

İNSANLIĞI VİCDAN VE AHLAK İLERİ TAŞIR

“Liyakat ve erdem gibi değerler insanlığı geleceğe taşıyacaktır. Günümüz teknolojisiyle birlikte herkes bilgiye kolayca ulaşabilir, ancak değerler korunmadıkça ulaşılamaz ve yaşanamaz. Değerlerin varlığını korumak ve insanlığı bir adım ileriye taşımak için vicdan ve ahlaktan asla sapmayacağız. İmkanlarımız arttıkça mutsuzluğumuz da artıyor neden acaba? 
Ülkemiz ve insanlarımız dünyadaki tüm insanlar gibi değerli ve önemlidir. Bizler birleşerek, bütünleşerek, refaha ve mutluluğa ulaşacağız. Asla ayrıştırmayacağız, ötekileştirmeyeceğiz. Ülkemizde herkesin kendini eşit ve aynı değerde hissetmesi için yılmadan çalışacağız, inanarak mücadele edeceğiz. Güzel ülkemizde iyilik duygusu ile birbirimize sımsıkı sarılacağız ve insanca yaşayacağız.”

ADALET İHTİYACI ASLA TÜKENMEZ

Açıklamasında sıkça adalet vurgusu da yapan Av. Bülent Maraklı, “Adalet ışığı ve ihtiyacı yeryüzünde asla tükenmeyen ve tükenmesi de mümkün olmayan bir ihtiyaçtır. İnsanlık ancak adil bir ortamda gelişir ve güvenli bir ortamda şekillenir. Adalet belirli dönemlerde örselenmiş olabilir ama asla yok olmaz ve kaybolmaz. Maalesef ülkemizde, adalete olan güven ve adil yaşam imkanları her gün azalmaktadır. İnsanlar yeni bir yol ve çözüm arayışı ile adil yaşam koşullarına ulaşmak için çabalamaktadır. Biz haksızın ve yanlışın karşısında duracağız! Adil yaşayacağız ve adil bir yaşamın mümkün olduğunu herkese göstereceğiz. İnsanlarımıza ışık olacağız, rehber olacağız. Unutmayalım! Güçlü olan haklı değildir, haklı olan güçlüdür” şeklinde konuştu.

ÖZLEMLERİ VE ENDİŞELERİ BİLİYORUM

Av. Bülent Maraklı, “Asıl olan insanların endişelerini ve özlemlerini örgütlemektir” ifadesini kullanarak, “Ancak o zaman başarır ve kazanırız. Partimin ve ülkemin geleceği için hayatın bana sunduğu imkan ve deneyimleri paylaşmanın bir sorumluluk olduğunu düşünüyorum. Var olan endişe ve özlemleri biliyor ve hissediyorum. Bunun için gönüllüyüm ve adayım.

AV. BÜLENT MARAKLI KİMDİR?

Adana Barosu avukatlarından Bülent Maraklı, 1973 Kahramanmaraş/Göksun doğumlu. Av Bülent Maraklı, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olduktan sonra Dokuz Eylül Üniversitesinde Sağlık Hukuku alanında yüksek lisans yaptı. 2010-2012 döneminde Adana Barosu Yönetim Kurulu üyeliği ve 2012-2016 döneminde Barolar Birliği Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Üyeliğinde bulunan Av. Bülent Maraklı, Adana Hasta ve Hasta Yakını Derneği kurucu ve başkanı olan, Dermatoloji Uzmanı Dr. Selma Sönmezoğlu Maraklı ile evli ve iki çocuk babasıdır.