Pozantı’da yaşayan ve Atatürk’ü gören 90 yaşındaki Durdu Yöntem, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı ve CHP İl Kadın Kadın Kolları Başkanı Av. Rukiye Çinkılıç ve beraberindeki İlçe Kadın Kolları Başkanlarına neşeli dakikalar yaşattı. CHP’li kadınları görünce onlarla sıcak bir sohbete koyulan Durdu Nine, her zaman Atatürk sevdalısı bir kadın olarak yaşadığını belirterek, “Atatürk'ü görmek benim için büyük bir şans oldu. Herkese nasip olmaz. Ata’mıza her zaman sahip çıkmalıyız. Ama şimdilerde Atamızı yıpratmak için uğraşanlar var, çok yazık” dedi.

“İLKE VE İNKILAPLARI IŞIĞIMIZ OLACAK”

''Ben oyumu AKP'ye vermem” diyen Durdu Nine, CHP'li kadınlarla sıcak sohbetinde birbirinden ilginç şiirleri esprili bir şekilde okuyarak buluşmaya büyük bir renk kattı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Av. Rukiye Çinkılıç da Durdu Nine’nin hoş sohbetine sarılıp öperek karşılık verdi. Av. Çinkılıç’a aynı samimiyetle yanıt veren Durdu Nine, CHP’li kadınların da sevgi dolu alkışlarını aldı. CHP’li kadınlar Durdu Nine’yle bol bol anı fotoğrafı çektirirken, Av. Rukiye Çinkılıç, Durdu Nine’nin çok renkli ve esprili bir insan olduğunu belirterek, “Resmen canlı bir tarih. Çok şeyler yaşadığı belli. Bize bol bol şiir ve mani okudu.En çok hoşumuza giden de Atatürk sevdalısı olması.Bu zamanda böyle yaşlı insanlara az rastlanır. Durdu nine gibi yaşlılarımıza sahip çıkmak zorundayız. Durdu Nine’nin dediği gibi ulusu işgale yeltenen emperyal güçlere karşı koyan ve ülkemizi bu günlere taşıyan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına her platformda, her koşulda sahip çıkmalıyız. Atatürk’ün ilke ve inkılapları ışığında günümüz Türkiye’sini çağdaş ve modern bir çizgiye ulaştırmalıyız. CHP’liler olarak Adana Büyükşehir Belediyesi’ni CHP’li kadrolarla yönetme gayretinde olacağız. Büyükşehir’in yanı sıra ilçe ve beldelerde de partimize en yüksek oyu kazandıracağımıza inanıyorum. Yeni, sürdürülebilir ve çağa uygun projelerle yerel yönetimlerin sosyal demokratlar eliyle daha farklı ve başarılı yönetileceğini kanıtlayacağız” diye konuştu.
Adana Büyükşehir Belediyesi’ndeki 20 yıllık tecrübe ve birikimini halkın çıkarları doğrultusunda kullanmak için yola çıktığını ve ana şefkatiyle ayrım gözetmeksizin Adanalılar’a hizmet sunacağını dile getiren Av. Çinkılıç, “Halkımız bize güvensin. Kendilerine layık olacağız” ifadelerini kullandı.