Belediyelerin görevinin yol ve kanalizasyon yapmaktan ibaret olmadığını belirten Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Aday Adayı ve İl Kadın Kolları Başkanı Av. Rukiye Çinkılıç, belediyelerin vatandaşlara sosyal hizmetler sunmakla da yükümlü olduğunu bildirdi. Belediyelerin üniversite öğrencileri için yurt, yaşlılar için bakımevi, çalışan kadınların çocukları için de kreşler açması gerektiğini söyledi.

Av. Rukiye Çinkılıç, Büyükşehir yasasında yapılan değişikliklerle Büyükşehir Belediyesi’nin sınırlarının il sınırları olduğunu ve belediyenin yetkilerinin de arttırıldığını anımsattı. Av. Çinkılıç, belediyelerin yol, su, kanalizasyon gibi temel hizmetlerin yanında yaşam kalitesini yükseltecek sosyal hizmetleri yurttaşlara sunmasının hem bir görev hem de sorumluluk olduğunu söyledi.

Adana’da sadece Çukurova Üniversitesi’nde 30 bini aşkın öğrencinin öğrenim gördüğüne dikkati çeken Av. Çinkılıç, binbir ekonomik sıkıntı içinde öğrenimini tamamlamaya çalışan öğrencilerin önemli bir bölümünün barınma sorunu yaşadığını kaydetti. Büyükşehir Belediyesi’nin barınma sorununun çözümü için kentte özellikle de üniversitelere yakın bölgelerde ihtiyacı karşılayacak boyutta yurtlar yapması gerektiğini aktaran Av. Çinkılıç, “Çukurova Üniversitesi bugün Adana içinde başlı başına bir kent büyüklüğündedir. Bu kadar kalabalık bir nüfusa sahip bilim yuvasında öğrenim gören gençlerimizin sorunlarını asgari düzeye indirme noktasında Sarıçam’da yerleşkeye yakın bir yerde yurtlar bölgesi yapılması elzemdir” dedi.

Türkiye’nin genç bir nüfusa sahip olduğunu ancak yaşlı nüfusun da arttığını vurgulayan Av. Rukiye Çinkılıç, yaşlıların ikinci baharlarını yaşayabilmelerini sağlayacak yaşlı bakımevlerinin de Adana için bir ihtiyaç ve zorunluluk olduğunu aktardı.

Kentin en önemli eksiklerinden birinin de çalışan kadınların çocuklarının kreş sorunu olduğunu belirten Av. Çinkılıç, kadınların iş yaşamına daha çok katılımı için çağdaş kreşlerin yapılması gerektiğini söyledi. Av. Çinkılıç, Belediye Başkanlığı döneminde Büyükşehir Belediyesi’nde sosyal belediyeciliğin etkin bir şekilde uygulanacağı sözünü verdi.