'Çukurova'ya Kadın Eli Değsin' sloganıyla yola çıkan Av. Elif Doğan Türkmen, CHP Çukurova Belediye Başkan aday adaylığını açıkladı. CHP Çukurova İlçe Binası'nda kalabalık bir partili grubu ve davetlilerle birlikte aday adaylığını açıklayan Av. Türkmen'e yoğun ilgi gösterildi.

Çukurova İlçe Başkanı Haşmet Biçer’in “Daha dün yönetime seçildim, bugün ne kadar güzel bir gün. Bugün büyük bir coşku ile Çukurova’nın özüne uygun bir kadın aday adayımızın açıklamasında bulunuyoruz” sözleriyle başlattığı toplantı alkışlarla devam etti.

Elif Doğan Türkmen’in özgüven ve cesaret örneği gösterdiğini belirten Biçer, “Partimizi bir adım daha öteye götürecek davranışından dolayı kendisini ve hepinizi kutluyorum. Yönetime gelirken, kendi adıma hiçbir yere aday olmayacağımı, partimizde hakkı olan, partimizi öteye götürecek kardeşlerimin, arkadaşlarımın, sağlam zeminde yarışmaları için elimden gelen her şeyi yapmaya hazır olduğumu söylemiştim. İşte o gün geldi, o gün bugündür. Elif kardeşimizin sağlam zeminde uygarca partimizi öteye götürecek bir yetenek içinde olduğuna bütün kalbimle inanıyorum. Kendisini ve eşi Ahmet Türkmen kardeşimi de yakından tanıyorum. Yıllarca bu partiye, sosyal demokrasiye, toplumun daha ileri bir noktaya taşınması için ailece mücadele verdiler. Mücadelelerinden ve Çukurova’da ilk aday adayı olmasından dolayı Elif kardeşimizi kutluyorum. Bu yarışta hak ettiği bir sonuç alması dileğiyle kendisine başarılar diliyorum” diye konuştu.

“ÇUKUROVA’YA KADIN ELİ DEĞSİN”
Çukurova ve Çukurovalılar için başlattığı 'Çukurova'ya Kadın Eli Değsin' hareketini ve aday adaylığının nedenlerini açıklayan Av. Elif Doğan Türkmen ise, tarihe, romanlara, şiirlere, filmlere ve destanlara konu olan Çukurova Bölgesi'nden adını alan Çukurova ilçesini parlayan yıldız yapmak için yola çıktığını vurguladı.

‘Çukurova'ya Kadın Eli Değsin’ sloganıyla başlattığı  hareketin partililerin ve Çukurovalı hemşehrilerinin desteği ve gayretiyle mutlaka ama mutlaka başarıyla sonuçlanacağına inandığını kaydeden Av. Türkmen, “Çukurova ilçemiz partimiz yönetimindeki en güzide belediyeler arasında yer almaktadır. Ancak modern Çukurova ilçemizin çok daha ileri noktalara taşınması için kadınların aktif hale gelip yönetimlere el koyması gerektiğine inanıyoruz. Çünkü yaşamın en temel noktalarında, en ağır yükü taşıyan, erkeklerle birlikte yaşamı paylaşırken büyük sorumluluklar üstlenen kadınlarımızın, yaşamı var ettiği gibi ilçemizi de baştan aşağıya yenileyeceğini düşündüğümüz için çağdaş bir hareket başlattık. Çukurova ilçemiz Adanamız'ın parlayan yıldızı, modern yüzü ve çağdaş kentleşmenin örnek bir modeli olabilir. Bu imkansız değil. Çünkü sosyal demokrat belediyecilik en önce insana saygı, insana saygının gereği olarak da hakkını vererek gerçekten 'nitelikli yaşam alanları' yapmayı gerektirir” dedi.

Aday olduğu takdirde Cumhuriyet Halk Partisi’nin Adana’da başarı çıtasını yükselteceğine inandığını kaydeden Av. Elif Doğan Türkmen, “Örgütlerimizle birlikte gerçekleştireceğimiz ama tüm Çukurovalı’yı merkez alan çalışmalar ile yaşayan her hemşehrimizin yanında yer alacağız. Elif Doğan Türkmen olarak ezber bozan bir belediye başkanı olacağımın sözünü şimdiden veriyorum . Kadınlarımızın, gençlerimizin, emeklilerimizin, engellilerimizin ve yaşlılarımızın yaşamlarına hitap edecek çalışmalar yürüteceğiz. Tüm kültürlere, inançlara saygılı hem cemevine hem de camiye hizmet götüren bir anlayış içinde olacağız. Kadın, genç, yaşlı, emekli, engelli, çocuk, esnaf ve iş insanlarının dostu belediye anlayışını hayata geçireceğiz” diye konuştu.

“ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYUYORUZ”
Adana ve Çukurova sevdalısı bir kadın olarak elimi taşın altına koyduğuna dikkat çeken Av. Elif Doğan Türkmen, şunları söyledi:

“Toplumsal ve sosyal belediyeciliğe güzel bir örnek sunmak amacını taşıyorum. Kadınların yönetim kademelerinde olumlu gelişmeler sağlayacağına inanıyorum. Bu konuda kararlıyım. Belediyeyi, halkla, mahalleliyle, hemşehrilerimizle birlikte yönetmeye talibim. Sadece kadınların değil toplumun tüm kesimlerinin başkanı olacağımın bilinmesini istiyorum. Çukurova’da mahalle merkezleri oluşturacağız. Mahallelerdeki bu merkezler sayesinde vatandaşın sorunuyla birebir ilgilenme şansı yakalayacağız.

Çukurova’ya kadın eli değmesi gerektiğinden hareketle sıkı bir çalışma temposuna da hazırız. Çukurova ilçesi, Adana için vitrin konumunda. Bu kapsamda toplumun her kesimine hitap eden bir belediye başkanı profili çizeceğim. Halkla birlikte yönetim anlayışını şiar edinerek Çukurova’yı Türkiye’de örnek bir ilçe haline getireceğiz. CHP'nin ilerici, çağdaş ve demokratik yönetim anlayışıyla halkımızla iç içe, el ele, gönül gönüle vereceğiz ve ilçeyi hak ettiği konuma ulaştıracağız. Bu amaçla hepinizden destek bekliyorum. Örgütlü mücadelenin gücüne inanıyoruz. Tek başına mücadele etmek yerine, örgütümüzle birlikte hareket edip şanlı bir zafer daha kazanacağız. Mücadelemizin başarıya ulaşması için verdiğiniz desteğe şimdiden teşekkür ederim.”

Konuşması alkışlarla noktalanan Av. Elif Doğan Türkmen, toplantının ardından partilileri ve davetlilerle tek tek tokalaştı. Av. Türkmen, Adanalı kadınlara seslenerek, “Adana’nın dönüşüm ve değişimi için, özlediğimiz Adana için hep birlikte kol kola, omuz omuza olalım” dedi.
Aday adaylık açıklamasına CHP İl Kadın Kolları Başkanı Av. Rukiye Çinkılıç, Çukurova İlçe Kadın Kolları Başkanı Zihneti Emre, Seyhan İlçe Kadın Kolları Başkanı Nevin Biçer, Yüreğir İlçe Kadın Kolları Başkanı Seher Irk, Kadın Adayları Destekleme Derneği (KADER) Adana Şube Başkanı Ferah Nalcı, Ev Kadınlarını Destekleme Derneği (EVKAD) Başkanı Sema Turan Yapıcı, İş Kadınları Derneği (İŞKAD) Yönetim Kurulu Üyeleri, İŞKAD üyeleri, çok sayıda partili ve davetli katıldı.

 

AVUKAT ELİF DOĞAN TÜRKMEN KİMDİR?

Av. Elif Doğan Türkmen 1962 Adana doğumlu olup, ilk, orta ve lise eğitimini Adana'da tamamlamıştır. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. 1986 yılından beri Adana'da avukat olarak meslek yaşamına devam etmektedir. Mesleğinin başından bu yana kendi işini kurarak çalışmıştır. Şu anda ise genç meslektaşlarını da istihdam ederek iş yaşamını Türkmen Hukuk Bürosu sahibi olarak devam ettirmektedir.  Elif Doğan Türkmen avukatlık mesleğini özellikle şirketler hukuku, iş hukuku, icra, aile, miras  ve gayrımenkul hukuku alanlarını uzmanlık alanları olarak belirlemiş ve bu konularda özellikle anonim, limited ve şahıs şirketlerine  danışmanlık hizmetleri de vermektedir.

Av. Elif Doğan Türkmen meslek yaşamını devam ettirirken bulunduğu kente katkı koymak amacı ile bağlı bulunduğu Adana Barosunda ve birçok sivil toplum kuruluşunda üye ve yönetici olarak görev almıştır. Bir dönem CHP belediye meclis üyeliği de yapan Av. Elif Doğan Türkmen, Adana İş Kadınları Derneği (İŞKAD) Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı başarıyla yürütmektedir. Av. Elif Doğan Türkmen, Adana GüçBirliği Vakfı Genel Sekreterliği, Çukurova Sanayi ve İş Dünyası (ÇUKUROVA SİFED) Başkan Yardımcılığı, Türkkonfed Kadın Komisyonu Başkan Yardımcılığı ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Adana üyeliği görevlerini üstlenmektedir. Bu çalışmalarından dolayı Yılın Kadını ünvanı almıştır. Av. Elif Doğan Türkmen, T.Ahmet Türkmen ile  evli ve hukuk fakültesinde okuyan Anıl Türkmen’in annesidir.