Adana Balkan Boşnak Türkleri Dostluk ve Kültür Derneği Başkanı Kamil Kılınçarslan ve Derneğin Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Can İnnip, CHP Çukurova Belediye Başkan Aday Adayı Elif Doğan Türkmen'e nezaket ziyaretinde bulundu.

Çukurova Bölgesi'nde ve Adana'da çok sayıda Balkan Boşnak Türk'ünün yaşadığını kaydeden Dernek Başkanı Kılınçarslan, belediye başkanlarının ve aday adaylarının sivil toplum örgütlerine daha çok destek sunması gerektiğini kaydetti.

Adana'da bir dizi etkinlik ve Balkan Festivali düzenleyerek kültürler arası kaynaşmayı sağlamak istediklerini vurgulayan Kılınçarslan, Balkan Türkleri'nin Türkiye aşkıyla dolu olduğunu vurguladı.

Derneğin herkesi kucaklayan bir yapıya sahip olduğunu vurgulayan Kılınçarslan, "Temel amacımız derneğimizin ve insanlarımızın tüm dünya tarafından tanınmasına hizmet ederek herkese kucak açmaktır. Biz ellerimizi herkese gönülden uzatıyoruz. Herkesin bu sevdaya kulak vermesini istiyoruz. Yerel yönetimlerden ve yerel yönetimlere talip olanlardan da destek bekliyoruz" dedi. Kılınçarslan, Av. Elif Doğan Türkmen'in çalışmalarını yakından takip ettiklerini ve Av. Türkmen gibi sivil toplum örgütlerini önemseyen adaylara parti ayrımı gözetmeksizin destek sunacaklarını söyledi.

AV. TÜRKMEN'DEN KATILIMCI BELEDİYE MODELİ

Sivil toplum örgütlerinin Türkiye'nin gelecek nesillere emin ellerde teslim edilmesinin önünü açacağığnı ifade eden CHP Çukurova Belediye Başkan Aday Adayı Av. Elif Doğan Türkmen ise ziyaretleri için dernek yöneticilerine teşekkür etti.

Çukurova Belediyesi'nin Adana ve Türkiye için önemini anlatmak, ilçeyi her alanda çağdaş bir çizgiye ulaştırmak için kararlı bir adım attıklarını ve bu kararlılıktan taviz vermeden çalışmaları hızlandırdıklarını vurgulayan Av. Türkmen, "Katılımcı, çoğulcu ve insan odaklı belediye yönetimi planlıyoruz. Bu konuda ekip çalışması yapıyoruz. Sivil toplum örgütlerinin ve halkımızın yönetim sürecine ortak olacağı bir model oluşturacağız. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın" diye konuştu.