Hak, hakkaniyet ve meşruiyet anlayışı ile kenti yönetmeye talip olduğunu belirten Av. Erbek, ‘Adana için ciddi projelerimiz var.Kenti yönetirken hiç kimse tek başına başarılı olamaz.CHP’nin yerelde ve genelde başarısı için kimseyi eleştirme zamanı değil, birleştirme zamanıdır.’dedi.

Balkan Türkleri’nin ülkemiz adına ciddi katkılar ortaya koyduğunu ifade eden Av.Erbek, ‘Topraklarımızın bütünlüğünü korumak adına da yıllar önce mücadele eden Balkan Türkleri ciddi bir nüfus oranını da temsil ediyor. Çukurova Balkan Türkleri Derneği’nin tüm faaliyetlerine ve etkinliklerine katkı koymaya hazırım.’diye konuştu.


Çukurova Balkan Türkleri Derneği Başkanı Mehmet Eraydın ise, Türkiye genelinde 38 milyon Balkan Türkü bulunduğuna dikkat çekerek, ‘Adana’da ise yaklaşık 400 bin nüfusa sahibiz.72 tane de Balkan Türkü köyü bulunmakta. Balkan Türkleri’nin birlik ve beraberliği sağlamak, sorunlarına sahip çıkmak için faaliyet gösteriyoruz.’dedi.

Av.Erbek’e ziyaretinden dolayı teşekkür eden ve derneğin rozetini takan Eraydın, ‘Derneğimizde her siyasi görüşe mensup üyelerimiz bulunmakta. Adana için kim yararlı işler yaparsa biz de katkı koymaya hazırız. Sizi de fahri hemşehrimiz olarak görmekten mutluluk duyarız.’dedi.

Av.Erbek’in Çukurova Balkan Türkleri Derneği ziyaretinde Başkan Eraydın’ın yanı sıra yönetim kurulu üyeleri Nejat Altınok, Zihneti Emre, Hayrettin Temel, Yasin Avar ve Ayhan Sağdıç da hazır bulundular.