Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı ve İl Kadın Kolları Başkanı Av. Rukiye Çinkılıç, esnafların ülkemizin yapı taşlarından biri olduğuna dikkati çekti.
Ahilik Haftası nedeniyle Adana’da düzenlenen törenlere katılan Av. Rukiye Çinkılıç, Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kazım Barışık’ın yanı sıra Adanalı esnaf ve sanatkarlarla bir süre sohbet etti.
CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş ve CHP’li birçok aday adayının da katıldığı törenlerde kadınlar ve öğrencilerle de görüşen Av. Çinkılıç, Hacı Bektaş-ı Veli’nin tavsiyesiyle Ahi Evran tarafından kurulan esnaf dayanışma teşkilatı ‘Ahilik’in Anadolu’daki halkın sanat, ticaret, ekonomi gibi çeşitli meslek dallarında yetişmelerini sağlayan bir örgütlülük biçimi olduğunu kaydetti.
Ülkemizin ve bölgemizin ekonomik ve kültürel yapısına büyük katkıları olan esnafların iyi ahlak sahibi, doğruluk, kardeşlik ve yardımseverliğin birer timsali olduğuna işaret eden Av. Çinkılıç, “Yerel dinamikleri, sosyal, ekonomik ve kültürel yapıyı ayakta tutan esnaflarımıza bol kazançlar diliyor, tüm iyi ve güzel meziyetlerin birleştiği sosyo-ekonomik düzen olan olan Ahilik Haftaları’nı canı gönülden kutluyorum” dedi.