Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çukurova Belediye Başkan Aday Adayı Av. Elif Doğan Türkmen, Çukurova'da farklı bir belediye yönetimi anlayışıyla yola çıktıklarını söyledi. Sivil toplum örgütleri, vatandaşlar ve odalarla görüşmelerini sürdüren Av. Türkmen, Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) Şehir Plancıları Odası (ŞPO) Adana Şube Başkanı Ulaş Çetinkaya'yı ziyaret etti. Eşi Ahmet Türkmen'in de bulunduğu ziyarette konuşan Av. Elif Doğan Türkmen, CHP'nin misyonu ve vizyonu doğrultusunda bir belediye başkanlığı hedeflediğini kaydetti.

Çukurova ilçesinde ciddi oranda genç ve emekli olduğunu belirten Av. Türkmen, "Kadın ve çocukların yanı sıra emekli ve gençlerimize, işsizlerimize özel önem göstereceğiz. Çok önemli projelerle geliyoruz. İnsanı dayanak yapan, toplumsal ve sosyal belediyecilik anlayışını hakim kılacağız. Emeklilerimizin yeniden yaşamın içinde olma isteklerine kayıtsız kalmayacağız. Gençlere ve genç işsizlere duyarlı olacağız" dedi.

Belediye kapsamında iyi bir kent planlaması yapacaklarının altını çizen Av. Türkmen, meydanları olan bir Çukurova oluşturacaklarını ifade etti. İlçede yaşayanların belediye ile bütünleşmesinin önemine dikkat çeken Av. Türkmen, şunları söyledi:

"Halkın arasında olacağız. Sivil toplum örgütleri ve odalarla ortak çalışma yürüteceğiz. Bu sayede partimize ivme kazandıracağız. Bu ivme sadece Adana'dan değil tüm Türkiye'den farkedilecek. Kişisel beklentim olmadan manevi bir tatmin duygusuyla örnek bir belediye modeli geliştireceğiz. Mesela kentsel dönüşüm uygulaması için kamuoyu yoklaması yapacağız. İnsanları yıllarca yaşadıkları evlerinden çıkarırken o insanların isteklerine ve fikirlerine kulak vermek zorundayız. Belediyeyi yönetme fırsatım olursa bu işin halkla birlikte yapılacağını kanıtlamak istiyorum. Tek derdim Adana'da iyi bir sosyal belediyecilik anlayışını hakim kılmaktır."

BAŞARILAR DİLEDİ

Av. Elif Doğan Türkmen'e başarılar dileyen ŞPO Adana Şube Başkanı Ulaş Çetinkaya ise Türkiye'de ben bilirim anlayışının artık son bulması gerektiğini söyledi. Çukurova'nın imar sorununun tam olarak çözülmediğini, bu nedenle yeni yapılaşma alanlarının oluşmasının 20 yıl gecikebileceğini belirten Çetinkaya, "Sivil toplum örgütleri ve odaların varlığı, sayılarının artması kentlerin çağdaşlaşması ve sorunların takip edilmesi adına son derece önem taşıyor" dedi.