Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çukurova Belediye Başkan Aday Adayı Av. Elif Doğan Türkmen, İzmir'in Menemen İlçesi'nde 83 yıl önce gericiler tarafından katledilen Şehit Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay'ı andı. Türkmen, Atatürk ilke ve devrimlerinin sonsuza kadar yaşayacağını belirtti.
“KUBİLAY, SONSUZA KADAR YAŞAYACAK”
Kubilay’ın katledilişinin 83. yıldönümünde Adana Atatürk Parkı’ndaki anma törenine katılan CHP Çukurova Belediye Başkan Aday Adayı Av. Elif Doğan Türkmen, "Şehit Kubilay, vatan sevgisiyle dolu, Cumhuriyetin değerleri uğruna canını veren unutulmaz bir yurtseverdir. Atatürk'ün emaneti olan Cumhuriyeti ve Atatürk ilke ve inkılaplarını kimse yıkamaz. Şehit Kubilay, Türk milletinin yüreğinde sonsuza kadar yaşamaya devam edecektir" dedi.
“YANILDIKLARINI ANLADILAR”
Türkiye Cumhuriyeti'nin laik, sosyal bir hukuk devleti olduğuna dikkat çeken CHP Çukurova Belediye Başkan Aday Adayı Av. Elif Doğan Türkmen, şunları kaydetti:
"Şehit Kubilay, Atatürk devrimlerine, Cumhuriyete yönelen saldırılara karşı durdu. Atatürk, devrimlerinden rahatsızlık duyan düşüncelerle mücadele etti. Kalbi vatan sevgisi ile dolu olan Cumhuriyetin temel değerleri, kavramı, nesillerin bu değerleri yaşatma önemini de ortaya koymuştur. Cumhuriyeti kuranlar ve yaşatanlar, Şehit Kubilay ve arkadaşları rahat uyusunlar. Onların emaneti Cumhuriyeti ve devrimleri koruyan milyonlarca Atatürk gençliği görev başındadır. Bu emanete yönelen ve yönelebilecek olan bu saldırılar, gençlerin ve halkın iman, inanç ve azim dolu göğsüne çarpacak ve yok olacaktır. Onu katlederek yok ettiğini sananlar yanıldıklarını anlamışlar ve anlamaya da devam edeceklerdir."