MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin yayımladığı son genelgeye istinaden yaptığı açıklamada önemli mesajlar verdi. Bahçeli’nin, teşkilatlara gönderilen genelgesinde “Cumhur İttifakı Türk tarihinin bir anında, tesadüfen, siyasi pazarlık neticesinde ortaya çıkmış gelip geçici bir heves, iş bitimi dağılacak kuru bir ortaklık değildir, asla da böyle görülmemelidir.” şeklindeki sözünü aktaran Avcı, ayrıca aynı genelgedeki şu uyarıları da paylaştı:

CUMHUR İTTİFAKININ ÖNEMİ…

“Cumhur İttifakı, Türkiye Cumhuriyeti’ni üçüncü evreye taşıyan muhterem bir irade, milletimizin ruh kökünden doğmuş, milli hedeflere ulaşma hissiyatıyla doğrulmuş, bekamızı savunma iştiyakıyla dolmuş tarihi bir duruşun adı ve ahlakıdır. Bu adın, bu ahlakın siyasi miyopluk ve konjonktürel dalgalanmalardan ayrı tutulması, siyasi hırs ve hesaplarla tahrip edilmemesi, Türkiye’ye yapılacak beka düzeyindeki hizmetlerden birisi sayılacaktır.”

“BU İLKEYİ YAŞATMAYA KARARLIYIZ”

MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, “Bir kere daha görülmüştür ki, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli ve Milliyetçi Hareket Partisi, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ‘Önce ülkem ve milletim’ demeye devam etmektedir. MHP; her türlü vefasızlığa, her türlü kirli itibarsızlaştırma kampanyalarına, haksız, çirkin suçlamalara rağmen, ‘Önce koltuk’ diyen ucuz piyasa politikalarına aldırmadan ‘Önce ülkem ve milletim’ ilkesini yaşamaya ve yaşatmaya kararlıdır. Çok ağır fedakârlıklara rağmen milli duruşundan zerre taviz vermeyen Lider Devlet Bahçeli, günlük çıkar hesaplarıyla Türkiye’nin zamanını, enerjisini harcamaktan çekinmeyen gaflet, dalalet ve ihanet çevrelerine adamlığın, insanlığın dersini de vermektedir.” ifadesini kullandı.

“VATANDAŞLARIMIZIN BİRLİĞİ, HER TÜRLÜ HESABIN ÜZERİNDEDİR”

Avcı, “5 bin şehidiyle, on binlerce gazisiyle tarihin en ağır sosyal maliyetini ödeyen, bu kadar ağır saldırıların hedefi olan, bu kadar haksızlığa uğrayan, buna rağmen ‘Önce ülkem ve milletim’ ilkesinden bir adım geri atmayan siyasi hareket, sadece Türkiye’de mevcuttur. Bu yönüyle MHP Dünyada tektir, benzeri yoktur. Partisi, dünya görüşü ne olursa olsun; azıcık insaf sahibi olan herkes bu gerçeği kabul etmektedir. Bizler, bu ilkelerle siyaset yaparken Adana’da da 4 yılda 40 yıllık hizmeti sağlamış bir anlayışı gururla temsil ediyoruz. Vatandaşlarımızın birliğini, huzurunu, kardeşliğini, refahını öncelikli ve her türlü hesabın üzerinde görüyoruz.” dedi.