Başkan Bünyamin Avcı, Adana’da düşman işgalinin sona erdirilmesinin 97. yıl dönümünü dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Türk uygarlık tarihinin en önemli merkezlerinden biri olan, erdemin, cömertliğin, yiğitliğin şehri Adana’mızın yabancı işgal güçlerini kovmasının üzerinden 97 yıl geçmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde Türk Milleti’nin başardığı Milli Mücadele’ye ilham kaynağı olan ve atalarımızın damarlarındaki asil kanla yazılan kahramanlık destanı, aradan bir asır geçse de elbette bizim için de gurur verici bir esin kaynağıdır.” ifadesini kullandı.

“HİÇBİR SORUN ÇÖZÜMSÜZ DEĞİLDİR”

Avcı, şöyle devam eti:

“Kuşkusuz, böylesi yıl dönümleri çocuklarımız için bayram, büyükler için ise tarihten ibret alınacak ve ruhları tazeleyecek özel günlerdir. Bu vesileyle ifade etmek gerekir ki; yerelde ve gerekse devletimizi ve milletimizi meşgul eden her türlü sorun asla çözümsüz değildir. Bir asır önce en ağır zilleti, sayısız imkânsızlıklara rağmen feraset, basiret ve cesaretle etkisiz hale getiren asil milletimiz, bugün ve bundan sonra da ekonomiden, ticarete, içte ve dışta ihanetten husumete kadar her alanda her meseleyi yenecek güce sahiptir. Bunun için İblis’e ve uşaklarına kulak tıkamak, yalnızca Allah’a güvenmek, milli ve manevi varlığımıza sarılmak lazım gelirken, kardeşlik hukukumuzu, birlik ve beraberliğimizi perçinlemek en önemli vazifelerimizden biri olmalıdır.”

“TÜM KAHRAMANLARA RAHMET DİLİYORUM”

MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, mesajını şu ifadelerle bitirdi:

“Bu duygu ve düşüncelerle; güzel Adana’mızdan düşmanları kovan ve bu yolda can verip Şehitlik makamına ulaşan  tüm kahramanlarımıza, gazilerimize rahmet diliyorum. Milli Mücadelemizin Mimarı, Türkiye Cumhuriyeti’mizin Kurucu Lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm dava arkadaşlarını bu vesileyle rahmetle anıyor, ‘Allah hepsinden razı olsun’ diyorum. Adanalı hemşehrilerimizin, tüm vatandaşlarımızın bayramlarını içten duygularla kutluyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.”