Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Av.Emrah Kozay, Et ve Süt Kurumu tarafından yurt dışından ithal edilen kurbanlık hayvanlarda ortaya çıkan şarbon hastalığına karşı yurttaşları uyarıp, yetkililere önlem alınması çağrısında bulundu.

ADANA’DA ŞARBON VAKASI İDDİASI

Av.Kozay yaptığı açıklamada, kurban bayramı öncesinde ithal edilen kurbanlık hayvanlarda ortaya çıkan şarbon hastalığının toplum sağlığını tehdit eder boyuta geldiğini kaydetti. Brezilya’dan ithal edilen ve Mersin limanından Türkiye’ye giren kurbanlık hayvanların da şarbon hastalığı taşıyıp taşımadığını sorgulayan Av.Kozay, Adanalı bir yurttaşın kestiği kurbanlık hayvandan bulaşan şarbon hastalığı nedeniyle Balcalı Hastanesi’nde tedavi altına alındığı iddiasını gündeme taşıdı.

YURTTAŞLARI UYARDI, YETKİLİLERE ÇAĞRIDA BULUNDU

Yurttaşların et satın alırken güvenilir yerleri tercih etmesi ve şarbonlu etler konusunda çok dikkatli olması gerektiğinin altını çizen Av.Kozay, şarbonun erken teşhis edilmediği taktirde ölümcül olduğunun altını çizdi. Av.Kozay, “Yetkililerin bir an önce Adana’da Balcalı Hastanesi’nde bir yurttaşımızın şarbon teşhisiyle tedavi altına alınması konusunda kamuoyunu doğru bir şekilde bilgilendirmesi zorunluluktur. Toplum sağlığını tehdit eden şarbona karşı gerekli önlemlerin bir an önce alınması gerekmektedir” diye konuştu.

“HİÇBİR ŞEN İNSAN HAYATINDAN ÖNEMLİ DEĞİL”

Hiçbir şeyin insan hayatından önemli olamayacağının altını çizen Av.Kozay, şarbonlu hayvanların Türkiye’ye girişinde sorumluluğu bulunanların ve bu konuda gerekli önlemleri almayanların yasalar çerçevesinde en ağır cezaya çarptırılması gerektiğinin altını çizdi.

“İTHALATA SON VERİLİP, ÜRETİCİ DESTEKLENMELİ”

Canlı hayvan ve et ithalatına son verilip, planlı bir tarım ve hayvancılık politikasının yaşama geçirilmesinin önemine işaret eden Av.Kozay, “Uygulanan politikalar nedeniyle bitme noktasına gelen hayvancılığın desteklenmesi, üreticiye gerekli desteklerin sağlanması toplum sağlığı açısından yaşamsal öneme sahiptir” diyerek yetkililere çağrıda bulundu.