AK Parti Adana Milletvekili Av. Fatoş Gürkan, “Avukatlar vatandaşların savunma hakkını adil bir şekilde kullanmalarını sağlayarak yargı bağımsızlığının güvencesi,  hak aramanın temel unsurudur” dedi.

Avukatlar Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlayan Milletvekili Gürkan, Çağdaş Avukatların, Hukuk Sisteminin ve Hukuk devleti ilkesinin temel taşlarından olan yargı içindeki en önemli unsurlardan biri olduğunu hatırlattı. Gürkan, mesajında şu görüşlere yer verdi;

“Avukatlar, savunma hakkının uygulayıcısıdır.Vatandaşlarımızı hakları konusunda bilgilendiren,  yönlendiren,  haklarının korunmasında ve kullanılmasında onlara yardımcı olan avukatlar,  adaletin tecelli etmesi, toplumsal ilişkilerde karşılaşılan sorunların giderilmesi gibi çok önemli kamu hizmetlerini yerine getirmektedirler.

Adalete duyulan güveni arttırmak, böylece vatandaş-devlet ilişkisini güçlendirmek, ancak bütün unsurlarıyla etkin, hızlı ve adil bir yargı işleyişiyle mümkündür. Adalete verdiği önemi ismine taşıyarak da gösteren partimiz, Sayın Başbakanımız önderliğinde AK Parti İktidarında, Adalet sistemimizde ve Adalet hizmetleri sunumunda çok önemli düzenlemeler gerçekleştirilmiştir. Vatandaşlarımızın adalet hizmetlerine erişimi kolaylaştırılmıştır. Adalet hizmetleri Saraylara taşınarak fiziki mekânlar adalet hizmetleri sunumuna daha uygun hale getirilmiştir. Hâkim, Savcı, adli ve idari personel sayıları büyük oranda arttırılmıştır. Hukukun üstünlüğü ilkesinin tam anlamıyla hayata geçirilmesine çalışılmış ve bu alanda ki çalışmalara devam etmektedir. Adliyelerimiz teknolojik sistemlerle donatılarak hizmet kalitesi arttırılmış, UYAP sistemiyle avukatlarımızın bürolarından Adliye hizmetlerine ulaşabilir hale gelmesi için önemli adımlar atılmıştır. Ceza sistemiz ve Kanunlarımız çağa uygun hale getirilmiştir.

Ülkemizin daha gelişmiş bir demokrasiye ulaşmasının yolu, toplumumuz da hukuka ve adalete duyulan güvenin en üst derecede olmasına bağlıdır ve bunu sağlayacak en önemli meslek gruplarından birisi de avukatlık mesleğidir.

Bu vesileyle İlimizde ve Ülkemizde görev yapan tüm meslektaşlarımın avukatlar gününü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum."