Aylık 100 bin çift ayakkabı üretiyorlar

200 firma üretim yapıyor

10 çalışan var

Ama bir siteleri yok

Evet Adana’da önemli bir sektör olan hatta Türkiye’de önemli bir yere sahip Ayakkabı sektörü bugünlerde site talebini daha yüksek bir sesle dillendirmeye başladı.

Takdir edersiniz ki, Büyüksaat etrafından gelişi güzel işyerlerinde imalat yapan Ayakkabıcılar düzenli bir yerde olmadıkları için hak ettikleri yere gelemiyorlar.

Mutlaka bir siteleri olması lazım.

Zira toplu yerde üretim yapmak kaliteyi de arttıracaktır.

Ayrıca Kent dışından gelen bir alıcı değişik yerlerde ayakkabıcı firması arayacağına düzenli ve organize olmuş bir yerde toplanmış ayakkabıcılara ulaşması daha kolay olacaktır.

Bu konuda büyük gayret gösteren Adana Ticaret Odası 10. Meslek Komitesi Başkanı ve Ayakkabıcılar Dericiler Grup Temsilcisi Murat Başlak’ı tebrik etmek lazım.

Bu konuda mücadele veriyor ve sektör temsilcilerini ortak noktada buluşturmak istiyor.

Başlak verdiği mücadele sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’den Şakirpaşa’da 200 dönümlük bir yer tahsis edileceği sözünü de almış. Şimdi bu sözün gerçekleşmesini bekliyor.

Başlak şöyle diyor;

“Adana olarak Türkiye’de çok iyi bir noktadayız. Çok sayıda kurumsal şirketimiz var. Adana’da şu anda bize kayıtlı 200’ün üzerinde çalışan firma var. 10 bin çalışanımız mevcut. Çok yüksek rakamlarda vergi ve SGK primi ödüyoruz. Buna rağmen halen bir sitemizin olmayışı ve güvenlik sorunumuzun bulunması bizi çok üzüyor”.

Umarız bu üzüntü kısa süre sonra sona erer.

Umarız Başkan Sözlü kentimizin kalkınması için verdiği mücadele çerçevesinde Ayakkabıcıların bu isteğini de kısa sürede hayata geçirir.

Zira kentimizin kalkınması için güçlü firmalara ihtiyacımız var.

*Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde Ekmeleddin İhsanoğlu’nu seçtirmek isteyen CHP, sandık görevlilerinin eğitimine başladığından haberdar mısınız?

* Karaisalı Belediye Başkanlığına seçilen Saadettin Aslan’ın ilk icraat olarak medya ile bağını güçlendirdiğinden haberdar mısınız?

*Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şube Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Doğan yasada yapılacak değişiklikle zeytinin alanlarının 25 dekar olarak kabul edilmesinin yanlışlıklarını anlattığı basın açıklamasının büyük ses getirdiğinden haberdar mısınız?

* Adana Valisi Mustafa Büyük’ün,” Adana’nın turizm çatısını zirveye taşımak yolunda ele ele ve gönül gönüle çalışmaya hazır” olduklarını söylemesi kimleri mutlu ettiğinden haberdar mısınız?