Cumhuriyet Halk Partisi Karataş İlçe Başkanı Ersan Aygün, ilçe örgütünü ve şahsını hedef alan bazı basın yayın organlarındaki haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi. İddiaların asılsız olduğunun altını çizen Aygün, Karataş’ta yaşanan olayla ile ilgili algı oluşturulup CHP Karataş İlçe Örgütü’nün bilinçli olarak yıpratılmaya çalışıldığını söyledi.


“KABA, ART NİYETLİ KİŞİLERİN KURBANI OLDU”

Aygün sözkonusu iddiayla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, CHP Karataş Kadın Kolları Başkanı Melek Kaba ve eşi ile yakın çevresinin, art niyetli kişiler tarafından dolandırılarak mağdur edildiğini kaydetti. Yaşanan mağduriyetin CHP’nin kurumsal kimliğine yönelik asılsız bir iddiaya dönüştürülerek haberleştirildiğinin altını çizen Aygün, “Yaşanan olayla ilgili CHP Karataş İlçe Örgütü’nün ve İlçe Başkanı olarak benim hiçbir bağım yoktur. Böyle bir bağ kurmaya çalışmak niyet okumaktır” dedi.

“PARTİ ÖRGÜTÜYLE HİÇBİR İLGİSİ YOK”

Yaşanan olayın detayları hakkında da bilgi veren Aygün, CHP Karataş İlçe Kadın Kolları Başkanı Melek Kaba’nın 2017 yılının Eylül ayında kendisini sosyal hizmetler müdürlüğü çalışanı olarak gösteren A.K ve eşi S.K. ile eşinin işyerinde tanıştığını, bu şahısların Kaba’nın iyi niyetini suiistimal edip, Kaba’nın yakınlarına ve çevresindeki insanlara belirli bir tutar karşılığında iş görmezlik raporu, hasta bakıcı aylığı ile malulen emeklilik gibi vaatlerde bulunduğunu aktardı.  Melek Kaba ve yakın çevresindekileri dolandırıp kayıplara karışan şahıslarla ilgili olarak Kaba ve eşinin karakola gidip şikayetçi olduğunu dile getiren Aygün, “Bu konunun parti örgütümüzle yakından-uzaktan hiçbir şekilde ilgisi yoktur. Tamamen ilçe örgütümüzü yıpratmaya yönelik olan bu iddialar/suçlamalar hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktır. Yani asılsızdır” diye konuştu.

“KABA, CHP’YE ZARAR GELMEMESİ İÇİN GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ”

İlçe Kadın Kolları Başkanı Melek Kaba’nın iyi niyetten istifade edilip kumpasa düşürüldüğünü belirten Aygün, Kaba’nın CHP’nin kurumsal kimliğine ve ilçe örgütüne bu konuyla ilgili herhangi bir zarar gelmemesi için Kadın Kolları Başkanlığı görevinden istifa ettiğini ifade etti. Aygün, “Bir dava insanı olan arkadaşımız Melek Kaba, onurlu ve adaletli bir dik duruş sergileyerek görevinden istifa etmiş, özel yaşamında gerçekleşen bu olay ile ilgi hem kendisi hem de yakın çevresi ilçe emniyet amirliğinde ifade vererek kişilerden şikayetçi olmuştur. Emniyet mensupları da şikayet doğrultusunda gerekli yasal işlemleri başlatmıştır” ifadelerini kullandı.

“ALGI OLUŞTURUP CHP’NİN KURUMSAL KİMLİĞİNİ HEDEF ALANLAR AMAÇLARINA ULAŞAMAYACAK”

İlçe Başkanlığı görevi boyunca Cumhuriyet Halk Partisi’ni “namusu” olarak kabul edip bu görevi layıkıyla yerine getirmeye çalıştığının altını çizen Ersan Aygün, şunları söyledi:

“Bu namusa, bu şerefe hiçbir zaman leke getirmedim. İlçe örgütümüzle ve ana kademe yönetimimizle birlikte dimdik ayaktayız. Sözkonusu iddialarla ilgili olarak hakkımda en küçük bir şaibe olsa zaten ana kademe yönetimimiz parti tüzüğümüzün gereği olarak anında gerekli yaptırımları uygulamaya geçirir. Böyle bir durum sözkonusu olsa ana kademe yönetimimizin harekete geçmesini beklemeden ben kendim görevimden istifa ederim. Yaşanan bu dolandırıcılık olayıyla ilgili yanlış bir algı oluşturulup ilçe yönetimimizi ve ana kademe örgütümüzü hedef almaya çalışanlar hiçbir şekilde amaçlarına ulaşamayacaklar.  Başımız dik, alnımız açık olarak üstlendiğimiz görevi layıkıyla yerine getirmek için önümüzdeki süreçte canla başla çalışacağız. Gerek Karataş’ta gerekse Adana’da CHP onurlu bir mücadeleyle iktidara ulaşacak” dedi.