Adanahabermerkezi.com
CHP EN SIKINTILI DÖNEMLERDE ÜLKENİN DÜZLÜĞE ÇIKMASI İÇİN ROL ALDI

Adanahabermerkezi.com’a yaptığı açıklamada, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Türkiye’nin kurucu partisi olduğunu hatırlatan İl Başkanı Ayhan Barut, Cumhuriyet devrimlerini gerçekleştiren CHP’nin, en sıkıntılı dönemlerde ülkenin düzlüğe çıkmasında aktif rol oynadığına dikkati çekti.

TÜRKİYE KURULUŞ HEDEFLERİNDEN UZAKLAŞIYOR

CHP’nin kurulduğu günden bu yana Cumhuriyet, demokrasi, hak, hukuk, adalet ve özgürlük mücadelesi verdiğini kaydeden Barut, Türkiye’nin kuruluş hedeflerinden her geçen uzaklaştığını söyledi.

CHP’DE KİŞİSEL MENFAAT MÜCADELESİ YOKTUR

CHP olarak Türkiye’yi çağdaş bir medeniyet haline getirmek istediklerini ifade eden Barut, mayıs ayında başlayan ve cumartesi günü başlayacak ilçe kongrelerinin ardından gerçekleştirilecek il kongreleri ve büyük kurultay sonucunda parti örgütlerinin yenileneceğini belirterek şöyle konuştu:
“Cumhuriyet Halk Partisi’nin her bir üyesi, Cumhuriyet, demokrasi, özgürlük, adalet için gönüllü olarak canla, başla mücadele veriyor. Kimi partililerimiz aktif olarak yönetim kademelerinde görev alıyor, kimileri alanda bu mücadeleyi sürdürüyor. Kongre süreçlerinde yönetimlere seçilecek arkadaşlarımız örgütlü mücadelemizi 2019’daki seçimlerde yürütecek. Kongre süreçleri de bir demokrasi mücadelesidir ve kongrelerde kaybeden yoktur, kazanan da sadece CHP’dir. Kongrelerde aday olup seçilemeyen arkadaşlarımız da seçilen arkadaşlarımızla birlikte bu mücadeleyi taçlandıracaktır. Çünkü CHP’de kişisel menfaat mücadelesi yoktur, mücadelemiz ülkemizin geleceği, çocuklarımızın yarınları içindir.”  

İKTİDAR PANİK VE ENDİŞE İÇİNDE

2019 seçimlerine yönelik olarak CHP örgütleri ile üyelerinin enerjisinin de motivasyonunun da hiç olmadığı kadar yüksek olduğunu vurgulayan Barut, “2019 CHP’nin yılı olacak. Türkiye’nin hiç olmadığı kadar bugün CHP iktidarına ihtiyacı var. Kimseyi farklılıkları nedeniyle ötekileştirmeyen, toplumun tüm kesimlerini kucaklayan tek parti olarak 2019’da yerelde de genelde de iktidar olacağımıza inancımız sonsuz. Gayrı meşru 16 Nisan referandumundan çıkan sonuç da bunun göstergesi. Bu gerçeği gören iktidar partisi panik içerisinde. Bugün AKP il ve ilçe başkanlarının görevden alınması, seçilmiş belediye başkanlarının istifaya zorlanması da bu paniğin ve duyulan endişenin bir sonucudur” diye konuştu.

CHP’NİN YEREL SEÇİM HEDEFİ

2019’da gerçekleştirilecek yerel seçimlerde Adana’da 3 olan ilçe belediyesi sayısını en az 6-7’ye çıkarmak ve Adana Büyükşehir Belediyesi’ni CHP’li yapmak olduğunu belirten Barut, “Seyhan, Çukurova ve Karataş belediyelerimiz sosyal demokrat belediyecilik hizmetleriyle Türkiye’ye örnek oluyorlar. Diğer ilçelerimizin ve özelilikle de büyükşehirin de sosyal demokrat belediyecilikle tanışma zamanı çoktan geldi de geçiyor. Yaklaşık 30 yıldır kan kaybediyor ve bu kayıp dönemi çok kısa bir sürede telafi edip, Adana’yı yeniden Türkiye’nin en büyük illeri arasına taşıyacak olan CHP’nin sosyal demokrat belediyeciliğidir. İnanıyoruz ve kazanacağımızdan da hiç şüphemiz yok” şeklinde konuştu.

GENEL SEÇİMLERDE VE BAŞKANLIK SEÇİMİNDE DE CHP İKTİDARA ÇOK YAKIN

2019’un kasım ayında da halkın önüne iki sandık konulacağını belirten CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, 16 nisan referandumuyla milletvekili sayısının 600’e çıktığını, Adana’nın da artık 15 milletvekiliyle TBMM’de temsil edileceğini anımsattı. 1 Kasım 2015 seçim sonuçlarına göre artan bir milletvekilini CHP’nin aldığına işaret eden Barut, “Milletvekili seçimlerinde hedefimiz en az 6-7 milletvekili çıkarmak. Halkımız milletvekilleriyle birlikte başkanlık içinde ayrı bir sandıkta oy kullanacak. Artık iktidar olmak başkanlık seçimini kazanmakla eşdeğer ve iktidar olmak artık o kadar kolay değil. Kullanılan oyların yarısından bir fazla oyu alan partinin adayı başkan seçilecek ve hükümet de Meclis dışından belirlenecek. Eğer ilk turda bu oy oranına ulaşılamazsa ikinci tur başkanlık seçimi iki hafta sonra yapılacak ve birinci turda en fazla oyu alan iki aday bu turda yarışacak. Bu nedenle tek adamlığa HAYIR diyen bloğu geliştirmek, büyütmek zorundayız. Tek adamlık rejimine son verip yeniden parlamenter demokrasiyi tesis etmek için başkanlık seçimini kazanmak zorundayız. Toplumun tüm kesimlerini kucaklayan siyaset anlayışımızla kazanacağımıza inancımız tam. Bu nedenle diyoruz ki, Türkiye’nin geleceği, çocuklarımızın yarınları için 2019, CHP’nin yılı olacak” ifadelerini kullandı.