Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut, AKP iktidarının ülke genelinde ilan ettiği olağanüstü hal (OHAL) ile dikta rejiminin adeta provasını yaptığını söyledi.  Barut, “15 Temmuz darbe girişimi sonrasında halkı alanlara dökerek günlerce ‘demokrasi nöbeti’ tutturan AKP iktidarının demokrasiden anladığı budur” dedi.CHP Sarıçam İlçe Danışma Kurulu toplantısı Şahin Müzikhol’de gerçekleştirildi. İl yöneticileri, Adana milletvekilleri Elif Doğan Türkmen, Aydın Uslupehlivan, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, ilçe başkanları ve yöneticileri, kadın ve gençlik kolları başkan ve yöneticilerinin katıldığı danışma kurulu toplantısı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı.


HEDEF SARIÇAM’I CHP’Lİ YAPMAK
Toplantının açış konuşmasını yapan Sarıçam İlçe Başkanı Celal Güven, gelişime en açık ilçe olması nedeniyle Sarıçam’ın önümüzdeki yıllarda Adana’nın en gözde ilçesi konumuna geleceğini söyledi.  İlçe örgütü olarak Sarıçam ilçe belediyesini CHP’ye kazandırmak için canla başla çalıştıklarının altını çizen Güven, Sarıçam’ı CHP’nin kalesi yapmakta kararlı olduklarını kaydetti. Sandık çevresi örgütlenmesinin bu hedefe ulaşmadan en önemli  unsur olacağını dile getiren Güven, sandık çevresi örgütlenmesiyle Sarıçam’ın en ücra köşelerine dahi ulaşacaklarını ve CHP’nin halkçı, sosyal demokrat politikalarını insanlara anlatacaklarını kaydetti.


“KAYBEDECEK BİR TEK DAKİKAMIZ BİLE YOK”

CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut ise önümüzdeki yıl bir erken seçim olabileceğine dikkati çekerek, ölçe örgütlerinin, kadın ve gençlik kollarının örgütlenme ve seçim çalışmalarına yoğunlaşmaları gerektiğini söyledi. Barut, “Çünkü, kaybedecek bir tek dakikamız bile yok. 14 yıldır iktidarı elinde bulunduran ve uygulamalarıyla Türkiye’yi her geçen gün geriye götüren AKP iktidarını iktidardan düşürmek için birbirimize daha çok kenetlenmek ve çok çalışmak zorundayız. Bugün Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün çağdaş medeniyetler seviyesi hedefinden her geçen gün uzaklaşmaktayız. Bunu kabul etmemiz mümkün değil” dedi.

“AKP SUÇ ORTAĞI”

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında halkı sokaklara dökerek “demokrasi nöbeti” tutturan AKP iktidarının demokrasi anlayışının olağanüstü hal (OHAL) uygulamalarıyla açığa çıktını belirten Barut, “Demokrasi sözcüğüyle birlikte anılamayacak bir parti olan AKP döneminde Cumhuriyet değerlerine ağır saldırılar gerçekleşmiştir. Din, siyasete alet edilmiş, devletin yapı taşı olan kurumlar tarikatların ve cemaatlerin kucağına terk edilmiştir. 15 Temmuz darbe girişimi bunun en açık örneğidir. 14 yıllık iktidarı boyunca el ele, kol kola yürüdüğü Fetullah Gülen cemaatinin TSK içindeki yapılanmasının darbe girişimiyle karşı karşıya kalan AKP iktidarı, yıllarca sürdürdüğü işbirliği nedeniyle doğal olarak bu darbe girişiminde de suç ortağıdır” diye konuştu.


“AKP’NİN DEMOKRASİ ANLAYIŞI”
AKP iktidarının devlet kurumlarını ele geçirmesine izin verdiği FETÖ’yü 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında tasfiye etmek için uğraştığını anlatan Barut, iktidarın aynı zamanda yurtsever, darbe karşıtı, Cumhuriyet değerlerine bağlı, sosyal demokratları da FETÖ’cü diyerek kamu kurumlarından tasfiye etmeye çalıştığını kaydetti.

Barut, “AKP’nin demokrasiden anladığı; halk iradesinin tecelli ettiği yer olan TBMM’yi devre dışı bırakan OHAL’e ve KHK’lere sımsıkı sarılıp adeta yapışmaktır. 7 Haziran seçimleri öncesi ‘OHAL kalktı, köyümde özgürce yaşıyorum. Başkaları konuşur AK Parti yapar’ diyerek oy isteyen AKP, bugün Türkiye’nin her tarafını OHAL bölgesine çevirmiş, demokrasiyi, özgürlükleri ve adaleti rafa kaldırarak darbe fırsatçılığı yapmaktadır” şeklinde konuştu.“OHAL DİKTANIN PROVASIDIR”
TBMM’de sayısal çoğunluğuna karşın yapamadıklarını KHK’lerle yaşama geçiren AKP iktidarının, 15 Temmuz sonrasında kendi sivil darbesini gerçekleştirmeye başladığını ifade eden Barut, “AKP, ülke genelinde ilan ettiği OHAL’le bugün Türkiye’yi adeta bir dikta rejimine çevirmiş durumdadır”. OHAL diktanın provasıdır” şeklinde konuştu.

Danışma kurulu üyeleri de yaptıkları konuşmalarda Sarıçam’daki örgütlenme ve seçim çalışmaları hakkında görüşlerini aktardılar.