Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut, İzmir Adliyesi’ni hedef alan terör saldırısını lanetledi. Teröristleri fark edip büyük bir katliamı canı pahasına önleyen kahraman polis memuru Fethi Sekin ve mübaşir Musa Can’a Allah’tan rahmet dileyen Barut, terör örgütlerinin hiçbir zaman amacına ulaşamayacağını yineledi.

HASAN TAHSİN GİBİ GÖĞSÜNÜ KURŞUNLARA SİPER ETTİ
CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut yaptığı açıklamada,  ülkenin birliğini, bütünlüğünü hedef alan terör saldırılarına bir yenisinin İzmir’de eklendiğini ifade etti. İzmir’in Bayraklı ilçesindeki adliye sarayında büyük bir katliam yapmak isteyen teröristleri fark ederek müdahale eden polis memuru Fethi Sekin’in, 98 yıl önce işgal güçlerine karşı İzmir’de ilk kurşunu atan Hasan Tahsin gibi göğsünü kurşunlara siper ettiğini dile getiren Barut, “Katliam kahraman polisimiz Fethi Sekin sayesinde önlendi” dedi.

AMAÇLARINA HİÇBİR ZAMAN ULAŞAMAYACAKLAR
Terör örgütlerinin hiçbir zaman amacına ulaşamayacağını ve ülkenin birliğini, bütünlüğünü bozamayacağını bir kez daha yineleyen Barut, “Terör saldırısında şehit olan kahraman polisimiz Fethi Sekin ile mübaşir Musa Can’a Allah’tan rahmet, ulusumuza da başsağlığı diliyorum” diye konuştu.

TERÖRÜ KÖKÜNDEN BİTİRİN ARTIK
CHP’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin terör gündemiyle toplanması ve hükümetin Meclis’teki tüm siyasi partilerin desteğiyle terör sorununu kökünden bitirmesi yönündeki çağrısını da yineleyen Barut, “Türkiye hiçbir zaman Ortadoğu ülkesi olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır. Bir tek yurttaşımızın parmağının bile terör nedeniyle kanamasına tahammülümüz kalmadı. Yüreklerimizi kavuran bu sorunun en kısa zaman içinde ortadan kaldırılması için yetkili ve görevli olan hükümete çağrımızı yineliyoruz. CHP, terör sorununun çözümü noktasında her türlü desteği vermeye hazırdır” ifadelerini kullandı.