Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, sağlıklı gıda üretimi ve denetimindi çok önemli rolü olan ziraat, gıda, su ürünleri mühendisleri ve veteriner hekimlerin kamuya neden atanmadığını sorguladı.

MECLİS'TE KONUŞTU

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda söz alan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, ziraat, gıda, su ürünleri mühendisleri, veteriner hekimler, tekniker ve teknisyenlerin kamuya atanmamasını gündeme getirdi. Meclis konuşmasında Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye seslenen Barut, "Ziraat Mühendisleri ile diğer meslek gruplarımızın beklediği atamayı ne zaman yapmayı düşünüyorsunuz?" diye sordu. 

BAKANA SESLENDİ

Meclis'te yaptığı konuşmayla atama bekleyen ziraat, gıda, su ürünleri mühendisleri, veteriner hekimler, tekniker ve teknisyenlerin sesi olan CHP Adana Milletvekili, Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"Tarım, insanılarımızı doyuran ve barındıran yaşamsal öneme sahip bir sektördür. Ancak yüksek girdi maliyetleri tarımsal üretimin her alanını olumsuz etkilemektedir. Gübre ve mazot gibi maliyetlerin yanı sıra dövizin yükselmesi ve faizlerin artması çiftçileri üretimden uzaklaştırmakta, yem fiyatlarının yükselmesi de hayvancılıkla uğraşan üreticilerimizi mağdur etmektedir. Sağlıklı gıdaya erişimde, gıda güvenliği ve deneteminde önemli rolleri olan, sektörün temel taşları olan on binlerce ziraat, gıda, su ürünleri mühendisleri, veteriner hekimler, tekniker ve teknisyenler ise mesleğinden uzak, uzmanlık alanları dışında iş aramak zorunda bırakılmıştır."

ATAMA SÖZÜNÜ HATIRLATTI

Tarladan sofraya gıda zincirinin en önemli halkasını oluşturan ilgili bu meslek gruplarının AKP hükümetleri döneminde gerekli ilgi ve desteği görmediğini söyleyen CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, şöyle konuştu:
"Parlamenter sistemin son Tarım ve Orman Bakanı Eşref Fakıbaba bundan bir süre önce 10 bin 551 kişilik atama yapılacağını duyurmuş, Maliye Bakanlığından kadro talebinde bulunmuştu. Bu kadrolar halen neden bekletilmektedir? Devlet yönetiminde verilen sözlerin ve taahhütlerin devamlılık esasına göre sayın Fakıbaba’nın vermiş olduğu bu söz sizi bağlamıyor mu? Ya da verilen sözleri Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde geçersiz mi sayıyorsunuz? Ziraat Mühendisleri ile diğer meslek gruplarımızın beklediği atamayı ne zaman yapmayı düşünüyorsunuz?"