Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Adayı Ayhan Barut, bayramda da dağ bayır, ova yayla demeden seçim çalışmalarını aralıksız sürdürdü.

Ramazan Bayramı'nın ikinci gününde İmamoğlu ve Aladağ ilçelerinde yurttaşlarla bayramlaşıp kucaklaşan CHP Adana Milletvekili Adayı Ayhan Barut, 24 Haziran seçimlerinde Muharrem İnce ve partisine destek istedi. Ova yayla demeden her yerleşim yerine giden Ayhan Barut, "İmamoğlu'nun su problemini de, Aladağ'ın yol, ulaşım, geçim ve işsizlik sorununu da çözmek için halkçı projelerimizle iktidara yürüyoruz. Bu yürüyüşümüzde vatandaşlarımızın desteğini istiyoruz" dedi. 

ÖNCE İMAMOĞLU'NA UĞRADI

Ramazan Bayramı'nın ilk gününde olduğu gibi ikinci gününde de boş durmayan CHP Adana Milletvekili Adayı Ayhan Barut, bu kez İmamoğlu ve Aladağ'da yurttaşlarla bir araya gelip bayramlarını kutladı. CHP Milletvekili Adayı Bülent Maraklı ile birlikte sabah erken saatlerde İmamoğlu ilçesine geçen Ayhan Barut, burada CHP İlçe Başkanı Kasım Karaköse ve partililerle bayramlaştı. Herkesin bayramını kutlayan Barut, "İmamoğlu'nda çiftçimizin sulama sorunundan üretim maliyetlerinin yüksekliğine dek çok sayıda problemi var. Sulama Birlikleri'nin özelleştirilip kapatılması, istihdam alanlarının eksikliği İmamoğlu'nun geleceğini karartıyor. Bu sorunları çözmek için iktidara yürüyoruz. Sayın Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanı seçilmesi, partimizin de parlamentoda çoğunluğu elde etmesi için destek istiyoruz" dedi.

DERT YUMAĞI ALADAĞ ÇÖZÜM BEKLİYOR

İmamoğlu'ndaki bayramlaşmanın ardından Aladağ'a giden Ayhan Barut ve beraberindekiler, CHP İlçe Başkanı Zeki Erkan ve partililerle bayramlaşıp kent merkezinde esnaf ve vatandaşlarla buluştu. Yolda karşılaştığı ve işyerinde ziyaret ettiği herkesin yakın ilgi gösterdiği Ayhan Barut, bayramlarını kutladığı Aladağlı kamyoncuların sorunlarından üretici ve hayvancıların problemlerine dek dile getirilen sorunları not aldı. Bütünşehir Yasası'ndan kaynaklı sıkıntıların, işsizlik, öğrenci yurdu eksikliği, yol, ulaşım ve istihdam alanı yetersizliği gibi sorunların çözümsüz olmadığını anlatan Ayhan Barut, "Aladağ'ı kendi kaderine terk edip yatırımlardan uzak tutanlara, iş, aş, geçim sorunuyla boğuşan Aladağlılar'A sahip çıkmayanlara bir cevabımız olacak elbette. Kimse Aladağ'ı sahipsiz ve yalnız zannetmesin. 24 Haziran'ndan sonra Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanlığında Aladağ makus talihini yenecek, Aladağlı hemşehrilerimin de sorunları bitecek ve rahat bir nefes alacaklar" diye konuştu.

HEM KÖYLERDE HEM YAYLALARDA

Aladağ kent merkezinden sonra Kabasakal köyüne geçen Ayhan Barut ve beraberindekiler, burada vatandaşların bayramını kutlayıp destek istedi. Üretici köylülerin ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşların büyük ilgisiyle karşılaşan Barut, evlere misafir olup yurttaşların sorunlarını ve önerilerini dinledi. Buradan Başpınar Yaylası'na giden Ayhan Barut ve yanındakilere, yayla sakinleri sevgi gösterisinde bulundu. Esnaf ve kahvehane ziyaretleri yapan Barut, bayramlaştığı vatandaşlardan oy ve destek talep etti. Meydan Yaylası'na da geçip yaylacılarla bir araya gelen Ayhan Barut, Türkiye'nin 24 Haziran'da tarihi bir seçime gideceğini belirterek destek istedi. Rahatsızlığı nedeniyle bir süredir tedavi gören CHP üyesi Salih Cerit'in evine de geçen Ayhan Barut, hem bayramını kutladı hem de geçmiş olsun dileklerini iletti. 

HALAY BAŞINA GEÇTİ

Dağ bayır, köy yayla demeden 24 Haziran seçimleri için çalışan Ayhan Barut, Meydan'dan sonra akşam saatlerinde Mahsiret Yaylası'na geçip kahvehanede toplanan kalabalığa seslendi. Ayhan Barut, Aladağ ve yaylalarına sahip çıkmayan iktidarın artık değiştirilmesini önerdiği vatandaşlardan olumlu yanıt aldı. Uzunkuyu köyüne giderek Mehmet Kar ve Salih Yıldırım'ın çocuklarının kına törenine katılan Ayhan Barut ve beraberindekiler, genç çifti kutlayıp düğüne katılanları selamladı. Davul zurna eşliğinde halay çeken Ayhan Barut, performansıyla göz doldurdu. Yurttaşların acısına ve neşesine ortak olmanın öneminden söz eden Ayhan Barut, "Acımızı ve sevincimizi paylaşıp daha yaşanabilir bir Türkiye'yi yaratacağız" şeklinde konuştu.