Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, yapımı yılan hikayesine dönen Karataş Yolu'nu Meclis gündemine taşıyarak yurttaşların sorunlarına acil çözüm bulunmasını istedi. 

Karataş Yolu ile ilgili gündeme gelen sorunlarına ilişkin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan tarafından yanıtlanması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na soru önergesi sunan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut,  "Adana kent merkezinden Karataş ilçe merkezi istikametinde kullanılan ve özellikle Havutlu, Doğankent, Solaklı Mahallelerini kapsayan yol çalışmaları uzun yıllardır sürüyor. Yapımı yılan hikayesine dönen yolda maalesef neredeyse her gün acı trafik kazaları yaşanmaktadır. Bitmek bilmeyen yol yapımı sürerken, haklı olarak korku yaşayıp endişelenen yurttaşlarımız bu yolu 'Ölüm Yolu' olarak adlandırmaktadır" dedi. 

YOLUN ÖNEMİNİ ANLATIP ÇÖZÜM İSTEDİ

Kamuoyunda tartışmalara yol açan ve bir türlü tamamlanmayan yolla ilgili yurttaşların endişe ve beklentilerini dile getiren CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, şunları kaydetti:

"İki şerit halinde süren yol yapım çalışmaları esnasında özensizlik ve dikkatsizlik de gözlenmektedir. Özellikle Doğankent ve Solaklı Mahallelerimizde yolun her iki tarafında yükselti farkları hiçe sayılarak bazı yurttaşlarımızın olası bir yağış durumunda ev ve işyerleri su altında kalacaktır. Yerleşim alanları içinden geçen yolda üst ve altgeçitlere yer verilmemesi, kaldırım dahi düşünülmemesi tepkilere yol açmaktadır. Her gün binlerce aracın geçtiği ve çok sayıda yurttaşımızın kullandığı yol aynı zamanda önemli bir tarımsal üretim bölgesidir. Haliyle bu yolda Doğankent, Solaklı ve Havutlu gibi yerleşim alanlarında kavşak düzenlemesine, yaya geçitlerine, alt ve üst geçitlere, yeterli trafik ışığına ve çok önemli çevre-kaldırım düzenlemesine ihtiyaç duyulmaktadır. Yurttaşlarımızın sorunların çözülmesi için çok kez yolu trafiğe kapatarak eylem yapması bile durumun ciddiyeti ve aciliyetini ortaya koymaktadır."

BU SORULAR YANIT BEKLİYOR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi sunan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, şu sorulara yanıt istedi:

"Adana - Karataş Yolu'nun ne zaman tamamlanması düşünülmektedir? Adana’dan Karataş İlçemize ulaşmak için kullanılan bu yolun sürekli trafik kazalarına neden olmaması ve yolun 'Ölüm Yolu' olarak anılmaması için bakanlık olarak bir inceleme ve değerlendirme yapmanız söz konusu mudur? Meydana gelen kazalarda sürücü, yol, gerekli uyarı/ikaz işaret ve levhaları gibi etkenlerin oransal katkısı nedir? Bahse konu yolda meydana gelen araçlar arası ve yayalara karşı işlenen kaza oranı/sayısı nedir? Vatandaşlarımızn 'Ölüm Yolu' olarak adlandırdıkları bu yolda kaç vatandaşımız trafik kazası sonucu can vermiştir? Artık can ve mal kaybı yaşanmadan kullanılmasını istediğimiz bu yol için caydırıcı/önleyici hangi tedbirleri alacaksınız? Yurttaşlarımızın sorunların çözülmesi için çok kez yolu trafiğe kapatarak eylem yapması dikkate alınarak sorunlara çözüm üretilecek midir? Özellikle Solaklı ve Doğankent yerleşim bölgelerinde kavşak, kaldırım, alt ve üst geçitlerle trafik ışık düzenlemesi yapılacak mıdır?"