Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, CHP Genel Merkezi'nce ekonomik krize karşı Heyet Başkanı olarak görevlendirildiği Kilis'te esnaf ve muhtarlardan iş dünyası temsilcilerine dek tüm yurttaşların sorunlarını dinleyip çözüm önerilerini paylaştı. 

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, CHP Genel Merkezi tarafından Türkiye'nin içinden geçtiği ekonomik krize karşı parti politikalarını anlatmak ve çözüm önerilerini paylaşmak üzere heyet başkanı olarak görevlendirildiği Kilis'te büyük ilgi gördü. Partililer, çeşitli demokratik kitle örgütü, muhtarlar, esnaflar ve iş dünyası bileşenleriyle buluşan Ayhan Barut, kendi nüfusundan fazla Suriyeli sığınmacının bulunduğu Kilis'te esnafın siftahsız gün kapatmasının, işsizlik, yoksulluk ve üretimsizliğin kabul edilemez dikkat çekerek bu kara tablonun mutlaka değişeceğini söyledi. 

KİLİS'TE HERKESLE GÖRÜŞTÜ

Kilis'te yapılan çalışmalar için Heyet Başkanı olarak görevlendirilen Adana Milletvekili Ayhan Barut, ilk olarak CHP Kilis İl Başkanlığı'na geçerek partililerle buluştu. CHP Kilis İl Başkanı Mehmet Akif Perker, yöneticiler ve üyelerle sohbet eden Ayhan Barut, heyet halinde daha sonra Kilis Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hamit Arslan ve yönetim kurulu üyeleriyle buluştu. Gittiği her kurum ve kuruluşa ekonomik krizden çıkış yollarını anlatan CHP Ekonomi Raporu'nu sunan ve dinlediği sorunları not alan Ayhan Barut, Kilis Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Ünlükahraman ile bir araya geldi. Kilis Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Memiler, bağlı oda başkanları ve esnaf temsilcileriyle buluşan Ayhan Barut, daha sonra Kilis sokak ve caddelerinde esnaf ve yurttaşlarla görüşüp sohbet etti. Son olarak Kilis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hacı Mustafa Celkanlı, yönetim kurulu üyeleri ve iş dünyası temsilcilerini ziyaret eden Ayhan Barut, görüşmelerde ortaya konulan olumsuz tablonun Kilis'in kaderi olmadığını vurguladı. 

RAPOR HAZIRLAYACAK

Türkiye’de yaşanan ekonomik krize karşı CHP Genel Merkezi'nce heyet başkanı olarak görevlendirilen ve oldukça yararlı görüşmeler yapan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, şunları kaydetti:

"Ekonomik krizden çıkış yollarını ve partimizin politikalarını anlatmak için geldiğimiz Kilis'te kime dokunsak bin ah işittik. Nüfusundan fazla Suriyelinin bulunduğu kentte esnaflar siftah yapamamaktan, muhtarlar, yurttaşlar işsizlik ve yoksulluktan yakınıyor. Güzel ülkemizin geleceğini ve ekonomisini çıkmaza sürükleyenlere karşı çözüm önerilerimiz ve kararlılığımızla dimdik ayaktayız. Kilis'in ve güzel ülkemizin kaderi bu değildir, mutlaka değişecek. Toplumun tüm kesimleriyle birlikte mücadele ederek bunu başaracağız. Türkiye sahipsiz, çaresiz ve umutsuz değil. CHP varsa herkes için var.  Kilis ekonomisiyle ilgili hazırlayacağımız raporu çözüm önerileriyle birlikte kısa süre sonra parti yönetimine sunacağım."